Vanmorgen werden de 9 hoofdrollen van Disney’s Aladdin bekend gemaakt in het Circustheater Scheveningen. Acht van de hoofdrolspelers waren aanwezig en ook konden we al wat van de prachtige kostuums zien. 

Stage Entertainment Nederland presenteert in samenwerking met Disney Theatrical Productions, vanaf 18 september 2021 Disney’s Aladdin in het AFAS Circustheater Scheveningen. De grote Broadway musical over de charmante straatdief Aladdin en de prinses Jasmine is al jaren een wereldwijd succes. Een groots theaterspektakel vol humor, kleurrijke kostuums, special effects en een spetterende cast.

Aanvankelijk zou Aladdin in het najaar van 2020 gaan spelen, maar moest in verband met Covid-19 worden uitgesteld. Met de verwachting dat aan het einde van de zomer een groot deel van de mensen is ingeënt tegen het coronavirus en de versoepeling van de strenge coronamaatregelen in het vooruitzicht, verwacht producent Stage Entertainment aankomend theaterseizoen de groots opgezette productie alsnog naar Scheveningen te kunnen brengen. De kaartverkoop is vandaag gestart.

 

De musical Aladdin is gebaseerd op de succesvolle animatiefilm van The Walt Disney Pictures uit 1992. In een duizelingwekkend tempo wordt het publiek meegenomen in het overweldigende verhaal vol romantiek, vriendschap en verraad. De Amerikaanse toneelschrijver Chad Beguelin schreef het script voor Disney’s Aladdin, Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits als ‘A Whole New World’, ‘Friend Like Me’ en ‘Arabian Nights’. De muziekteksten zijn geschreven door Howard Ashman en Tim Rice. Erik van Muiswinkel vertaalde het script en de liedjes.

Rol  Naam 
Aladdin  Jonathan Vroege 
Geest  Stanley Burleson 
Jasmine  Keoma Aidhen 
Jafar  Roberto de Groot 
Babkak  Florian Avoux 
Kassim  Jermaine Faber 
Omar  Dave Rijnders 
Sultan  Michel Sorbach 
Iago  Darren van der Lek 

De musical is gebaseerd op de succesvolle animatiefilm van Disney uit 1992. In een duizelingwekkend tempo wordt het publiek meegenomen in het overweldigende verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits als A Whole New World, Friend like Me en Arabian Nights.

De historie van de musical Aladdin

Disney’s Aladdin is als musical op Broadway te zien sinds 2014, en speelt daar nog steeds. Inmiddels is de musical ook in andere landen te zien geweest zoals Duitsland, Japan, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore. De voorstelling was genomineerd voor vijf Tony Awards en het castalbum was genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ‘Best Musical Theatre Album.’

Kijk voor meer informatie op: http://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/aladdin

er zijn geen afbeeldingen gevonden