Waar licht is, is ook donker. Zo vertelt Reneé van Wegberg. Samen met Bettina Holwerda schittert zij samen in een voorstelling #Perfect. Een voorstelling die gaat over hun carrière, de vriendjes die voorbij komen, de kinderen die worden geboren en alle ballen hoog houden. Hoe doe je dat toch?

#Perfect is een grappige voorstelling, maar zoals van Reneé zegt: “Het licht kan niet zonder het donker”. Het licht vinden we in de mooie dingen die de dames meemaken. Zoals het krijgen van vriendjes, waaronder natuurlijk DE Jim Bakkum. Maar ook het krijgen van kinderen, het winnen van twee musicalawards, de band met hun moeders en de geweldige voorstellingen die zij hebben mogen spelen. Het donker vinden we in de scheiding van Reneé en de miskramen die de dames beiden hebben gemaakt.

De intieme verhalen worden aan elkaar gezongen met heerlijke toepasselijke nummers. Zoals het nummer Defying Gravity wat Bettina ooit wilde zingen, maar nooit kon als understudy, aangezien Reneé nooit ziek was in Wicked. Ook neemt Bettina ons nog even mee terug naar haar ontmoeting met Jim door ‘hopeloos verlang ik naar jou’ te zingen uit Grease. Daarnaast horen wij nummers zoals Jolene van Dolly Parton en het nummer van Johnny Cash, Ring of Fire. Dit laatste nummer zal voor de theaterbezoekers nooit meer hetzelfde zijn. Bettina en Reneé beschrijven de Ring of Fire als het hoogtepunt van hun bevalling waarbij alles daar beneden burns, burns, burns! Hylarisch!!

Samen met hun drie koppige band met daarin ook de man van Reneé op basgitaar houden de dames alle ballen hoog op het podium. Het is mooi om te zien hoe zij zich als powervrouwen ook kwetsbaar durven op te stellen naar de buitenwereld. Zoals men zegt: “Het leven gaat niet over rozen, het is maar wat je er zelf van maakt”.

We kunnen nog wel meer vertellen over de voorstelling, maar het beste kan je hem gewoon gaan bekijken. Dus wil jij ook genieten van dit heerlijke duo kijk dan op #PERFECT – Renée van Wegberg en Bettina Holwerda (theater.nl) voor de speeldata. Wacht niet te lang, want veel is al uitverkocht! Want deze dames zijn #Perfect!

Foto’s en tekst: Marloes Romeijn