Ondanks dat de regen met bakken uit de lucht kwam en de gure novemberwind flink oprukte in Hoofddorp, zat het publiek in theater de Meerse er op 21 november warmpjes bij. Daar zorgden de drie zangeressen van het vriendinnenconcert ‘Girls on Fire’ wel voor: Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman. Met grote hits, zoals ‘A Mans World’ en ‘Girls Just Wanna Have Fun’, maar ook met kleine, nostalgische ballads, weten ze jong en oud aan te spreken, ondanks het thema ‘Opvliegers’, wat zich toch vooral richt op vrouwen van middelbare leeftijd.

De voorstelling was een opeenvolging van mooie nummers, passend bij de verschillende onderwerpen rondom het thema, zoals hitteverschijnselen, de snelle mood-changes, oma worden en rollators. Naast de rollators, vormden drie schommels, drie hoelahoepels, twee voetenbadjes en een heleboel witte boa-sjaals aan het plafond het totaalplaatje op het toneel. Meer attributen of decorstukken waren er niet, maar dit was ook niet nodig. De dames vertelden door middel van sketches en muziek het hele verhaal, met ieder een eigen moment om te shinen, wat passend was bij hun eigen karakter.

De eerste die haar solomoment mocht pakken was Joanne, de jolige oma. Door haar levendige manier van vertellen, zuigt ze je mee in haar verhaal en denk je bijna zelf haar kleinkind te zijn, zo dichtbij brengt ze het. Haar kracht zit hem in de herhaling, dus kreten als ‘Je moet het omarmen’ en ‘Ik vind dit leeeuuukkk’ klinken regelmatig. Haar Surinaamse roots en haar aanstekelijke enthousiasme gaven de voorstelling een enorm gemoedelijke vibe. 

Antje ontpopt zich als aandoenlijke diva. We weten allemaal dat ze haar mannetje kan staan en ook in de vriendinnencomedy ’s van ‘Opvliegers’ was haar karakter altijd prominent aanwezig. In deze show is dat niet anders, maar wordt er ook een kwetsbaar randje zichtbaar. We krijgen een klein kijkje achter de schermen wat er omgaat in een op het oog zo zelfverzekerde vrouw.

Hilke mag de hilarische en nuchtere noot aan de voorstelling geven. Haar gezichtsuitdrukkingen zijn goud waard gedurende de hele show en ze heeft vaak de lachers op de hand. Het grootste applaus uit de zaal kwam dan ook tijdens haar buiging. Zij mag het laatste solomoment voor haar rekening nemen, al pakt ze tijdens de voorstelling ook in bijzijn van de andere twee dames haar momenten en geeft ze zich letterlijk en figuurlijk bloot…

Nieuwsgierig geworden? Dat is terecht! Deze eenakter neemt je mee in de wondere wereld van de vrouw en gaat geen onderwerp uit de weg. Het zangniveau gedurende de voorstelling is enorm hoog en de sketches zijn laagdrempelig en vermakelijk. Meezingen is wel onderdeel van het geheel. De show toert nog door heel Nederland t/m 10 maart 2023. Tickets zijn te verkrijgen via https://repentertainment.nl/girls-on-fire/#bestelnu.

Verslag en foto’s: Jenny Evendijk