OpusOne presenteert een nieuwe oorspronkelijk Nederlandse productie onder de titel De Mol en de Paradijsvogel. De voorstelling wordt ontwikkeld naar een idee van Daniël Cohen en de cast bestaat uit Renée de Gruijl, Frans Mulder, Laus Steenbeeke, Milan van Weelden, Samir Hassan en een ensemble van 6 derdejaars studenten ( Klaas Bets, Niek van der Deijl, Rick Bok, Wijnand Gomes, Daan van Dalen en Jannes Goessens ) van Codarts Rotterdam. De Mol en de Paradijsvogel is te zien in DeLaMar West Amsterdam van 19 tot en met 23 april.

De ‘work in progress’ voorstelling volgt de werkwijze van het maken van nieuwe musicals, zoals dat op Broadway en West End gebruikelijk is. Deze ontstaan in productiehuizen voor musical en theater. De composities voor deze productie zijn van Jan Groenteman en Ezra van Nassauw maakt de arrangementen. Jeroen van Wijhe tekent voor de dramaturgie, Roy Jonathans maakt de choreografie en het geheel staat onder regie van Daniël Cohen. 

Het verhaal

Een flamboyante Nederlandse tv-persoonlijkheid en een Syrische vluchteling; wat hebben die gemeen? Beiden zijn ze op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, de een als eerste openlijk homoseksuele performer in het benepen Nederland van na de oorlog, de ander als prille drag artist in het moderne Amsterdam van nu dat minder omarmend blijkt te zijn dan gedacht. Duik je in de grond als een mol en verberg je wie je bent, of durf je uitbundig je kleuren te laten zien zoals een paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel worden twee verhaallijnen en twee tijden door elkaar vervlochten tot een indringende muzikale voorstelling over de zoektocht naar je eigen identiteit.

OpusOne is met een meerjarige productiesubsidie van het Fonds Podiumkunsten opgenomen in het Kunstenplan ‘21- ‘24. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een aanvullende investering van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in het kader van de tweejaarlijkse Regeling Ontwikkeling en met een bijdrage van Het Blauwe Fonds. 

Ga voor meer informatie naar www.opusone.nl