Meer dan een jaar wordt ons leven voor een groot deel bepaald door het coronavirus. Dankzij het vaccineren brandt er licht aan het eind van de tunnel. Alleen duurt het nog even voordat we dat bereikt hebben. Door het virus en de maatregelen is het grootse openluchtspektakel Oorlogswinter de musical in Fijnaart al enkele malen verplaatst. Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart nemen nu het zeker voor het onzekere en stellen de voorstellingen met een jaar uit tot vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april 2022.

Het opnieuw uitstellen van Oorlogswinter de musical valt de organiserende muziekvereniging en stichting zwaar. “We hebben zo’n mooie productie in voorbereiding. Daar willen we meer dan drieduizend bezoekers verdeeld over drie avonden van laten genieten. Dat was aanvankelijk de bedoeling in mei 2020, ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. Maar iedereen weet waarom de voorstellingen toen en nog steeds niet plaats hebben kunnen vinden”, vertelt voorzitter Jan Willem van Bodegom.

Een jaar verplaatst

Nog steeds zit Nederland in een stevige lockdown en kunnen de muzikanten, zangers en acteurs niet repeteren. “De repetities liggen al sinds 30 september stil”, verzucht Jan Willem. “Ik hoop dat we nog voor de zomervakantie de draad weer kunnen oppakken, maar ik heb er een zwaar hoofd in. We moeten dan ook noodgedwongen de voorstellingen opnieuw uitstellen. Dit keer willen we ons publiek en onze medewerkers de zekerheid bieden dat de datum die we kiezen wél gehaald kan worden. Daarom hebben we een drastisch besluit genomen en de voorstellingen met een heel jaar verplaatst naar 8, 9 en 10 april 2022.”

April 2022

De kans is heel groot dat we in april volgend jaar door het vaccineren ons normale leven hervat hebben. Het bezoeken van voorstellingen met meer dan duizend bezoekers behoort dan ook weer tot de mogelijkheden. “Waarschijnlijk kan dat al eerder. Maar vergeet niet dat we met het repetitieproces voor Oorlogswinter de musical eigenlijk weer van voren af aan beginnen. Die voorbereidingstijd hebben we echt nodig. We willen ons publiek op het evenemententerrein van Fijnaart een openluchtspektakel bieden waar ze niet alleen van genieten maar ook nog jaren positief over praten”, aldus de voorzitter.

Kaarten blijven geldig

Voor de openluchtvoorstellingen van Oorlogswinter de musical zijn al redelijk wat kaarten verkocht. “Alle toegangs- en parkeerkaarten blijven geldig voor de nieuwe datum en voor de gereserveerde stoelen. “Een ticket voor vrijdag 16 april 2021 is dus geldig voor vrijdag 8 april etc.”, licht Jan Willem toe. “De aanvangstijd is 20.30 uur en de locatie blijft het evenemententerrein in Fijnaart. We hopen dat zoveel mogelijk mensen hun ticket bewaren tot volgend jaar. Bovendien weet je dan zeker dat je de zitplaats houdt die je nu hebt.”

Op de hoogte

Alle kopers van de toegangs- en parkeertickets, sponsoren en subsidieverstrekkers zijn op de hoogte gebracht van de verplaatsing naar volgend jaar. “Mocht iemand vragen hebben over de nieuwe speeldata of andere zaken, dan kan er altijd contact worden opgenomen via info@oranjevaan.nl. Samen komen we altijd tot een oplossing”, belooft Jan Willem.

Bestellen

Iedereen die nog geen toegangskaart heeft kan die uiteraard vanaf nu bestellen. “Op het moment dat het coronavirus in Nederland uitbrak, kwam de verkoop nagenoeg stil te liggen. Dat is volledig te begrijpen”, zegt de voorzitter. “Het moet nu wel heel gek lopen mochten de voorstellingen in april 2022 geen doorgang vinden. Zodra het weer kan gaan we met volle energie aan de slag met het repeteren en de voorbereidingen. Oorlogswinter is een bijzonder verhaal en een prachtige musical die nu voor het eerst in de openlucht opgevoerd gaat worden. Dat moet iedereen gewoon zien!”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oorlogswinterfijnaart.nl