Corona trof weinig beroepsgroepen zó hard als de theaterwereld. Veel acteurs zaten ruim een jaar zonder werk en menigeen ging op zoek naar een andere carrière. Milou van Mieghem en Pieter Jan De Paepe deden dat niet. Op anderhalve meter afstand schreven zij het afgelopen jaar aan een verhaal over vriendschap en verwachtingen. In de loop van de maanden werd dat verhaal een muziektheatervoorstelling voor kinderen. Van Mieghem en De Paepe nemen samen alle rollen voor hun rekening. ‘Op Weg Naar Tante Roos’ beleeft op 1 augustus haar première in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Zorgeloos tochtje wordt spannend avontuur

Billie gaat op pad om haar tante te bezoeken. Samen met Theo, haar trouwe hond, begint ze aan een zorgeloos tochtje. Maar dat wordt al vlug een spannend avontuur. Onderweg krijgt Billie te maken met een brommerige boswachter, een zenuwachtige zwaluw en een weggelopen wasbeer. Billie doet haar best om iedereen te helpen, maar ze wil óók op tijd bij Tante Roos zijn. En dan gaat Theo ervandoor. De hoofdpersoon merkt hoe je met goede bedoelingen soms behoorlijk in de problemen kunt komen, maar ook hoe je daar met wat hulp van je vrienden weer uit komt.

Lachen en meezingen

Op Weg Naar Tante Roos is een vrolijke voorstelling, boordevol originele liedjes. Kinderen van 3 tot 10 jaar rollen samen met Billie van het ene gekke avontuur in het andere. Ondertussen valt er heel wat te lachen en mee te zingen. De voorstelling raakt aan herkenbare dilemma’s en maatschappelijke thema’s; losjes, luchtig en zeker niet belerend. Op Weg Naar Tante Roos is onderhoudend en amusant, voor kleine én grote mensen.

Een dikke streep door Camelot

In het voorjaar van 2020 stonden Milou van Mieghem en Pieter Jan De Paepe in de startblokken om als Morgana en Merlijn te gaan schitteren in Arthur En De Strijd Om Camelot, een productie van Event-Team I&L Entertainment. De musical zou in april haar première beleven, maar daar zette Covid-19 een dikke streep doorheen. Milou en Pieter Jan zaten niet bij de pakken neer en gingen aan het werk met hun eigen voorstelling. Naarmate die vorm kreeg, verzamelden ze uiteenlopende talenten om zich heen. Muzikale duizendpoot Michael Asnot schreef een aantal popsongs met hitpotentie, Johan De Paepe (inderdaad, de vader van) nam de regie op zich en diens kompaan, Jos Dom, dacht mee na over het scènebeeld. Katrien De Becker nam het productionele aspect op zich, Rudy Wagemans het technische.

Alles is live

Met ‘Op Weg Naar Tante Roos’ willen Van Mieghem en De Paepe hun jonge publiek een waarachtige theaterervaring meegeven. Dat betekent dat alles live is. De twee auteurs/acteurs krijgen op het podium ondersteuning van Michael Asnot op gitaar en Benjamin Jacobs op keyboards. De voorstelling gaat op zondag 1 augustus 2021 in première in het Fakkeltheater in Antwerpen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater en op telefoonnummer 070 246 036.

Onbevangen op reis gaan

Milou van Mieghem denkt dat kinderen zich gemakkelijk zullen herkennen in haar personage: “Billie gaat vol goede moed op weg, zonder ergens over na te denken. Dat er onderweg wel eens iets tegen kan zitten, komt totaal niet bij haar op. Volwassenen vinden dat onbegrijpelijk, die bereiden zich voor wanneer ze op reis gaan. Maar kinderen vinden die onbevangenheid heel normaal.” Op Weg Naar Tante Roos is zeker geen voorstelling met een opgeheven vingertje, maar Milou sluit niet uit dat kinderen er iets van opsteken. “Tijdens haar tochtje met Theo gaat er van alles mis en eerst schrikt Billie daarvan. Ze wil graag aan ieders verwachtingen voldoen. Gaandeweg accepteert ze dat het ook oké is als niet alles lukt, als je niet perfect bent. Als er kinderen zijn, die dat eruit halen, heb ik daar geen

Momenten van gekte

Waar Milou gedurende de hele voorstelling als Billie op het podium staat, springt Pieter Jan De Paepe in een uur tijd van de ene naar de andere rol. Het ene moment is hij een overijverige boswachter, direct daarna een wasbeer met een zwaar Duits accent om de voorstelling te besluiten als de tante uit de titel. “Zeker de helft van mijn plezier in deze voorstelling zit in momenten van gekte. Voor kinderen spelen geeft je de mogelijkheid om emoties tot in het absurde te vergroten. Heerlijk!”

Op Weg Naar Tante Roos

Een muziektheatervoorstelling, bedacht en geschreven door Milou van Mieghem en Pieter Jan De Paepe en van muziek voorzien door Michael Asnot
Cast: Milou van Mieghem, Pieter Jan De Paepe

Band: Michael Asnot (gitaren), Benjamin Jacobs (toetsen)
Regie: Johan De Paepe
Scènebeeld: Jos Dom
Productie: Katrien De Becker namens KOEKenEI
Techniek: Rudy Wagemans

page4image25809792page4image25743872