Vandaag was de musical ‘Schippers van de Kameleon, met de muziek mee’ in het Theater aan de Schie in Schiedam en wij spraken met de cast en bekeken ook de voorstelling.

 

Schippers van de Kameleon, met de muziek mee

Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu met de snelste boot van Friesland en omstreken de theaters in. 

‘De Kameleon’ wordt een kolderiek muzikaal spektakel en oerspannend avontuur ineen, geheel en al in de traditie van de boeken, met prachtige muziek van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer. 

De tweeling in actie 

Het is heerlijk rustig in het dorp Lenten, tot de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Het lijkt erop dat hij een orkest wil beginnen op dit mooie plekje, maar zijn motieven zijn duisterder.  

Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen en stelt het tweetal alles in het werk om de onverlaat te ontmaskeren. Daarbij krijgen ze de hulp van de slimme Sara en een mysterieuze waarzegster. Dus maak je borst maar nat. En anders doen de jongens van de Kameleon dat wel. 

Succesvolle bewerkingen 

Dick van den Heuvel bewerkte eerder kinderboeken als De Zevensprong en De brief voor de koning (Tonke Dragt), De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje (Paul van Loon) tot musicals. Ook bewerkte hij Jan Wolkers’ roman Turks fruit, die als musical in seizoen 2005/2006 drie Musical Awards won. 

script: Dick van den Heuvel | muziek: Fons Merkies en Jeroen Sleyfer | regie: Robin van den Heuvel | spel: Alfred van den Heuvel, David van den Tempel, Calvin Kromheer, Sofia Ferri, Sterre Schaasberg en Joris Braster

Wil je ook deze leuke voorstelling zien kijk dan op deze site