De voorbereidingen voor de musical Disney’s Aladdin zijn in volle gang en de première op 26 september komt in zicht. Vandaag werd er een grote wenslamp voor het theater onthuld door Keoma, Jonathan en burgemeester Jan van Zanen. De eerste wens voor mooi weer tijdens de presentatie is alvast uitgekomen.

Stage Entertainment Nederland presenteert in samenwerking met Disney Theatrical Productions, vanaf 18 september 2021 Disney’s Aladdin in het AFAS Circustheater Scheveningen. De grote Broadway musical over de charmante straatdief Aladdin en de prinses Jasmine is al jaren een wereldwijd succes. Een groots theaterspektakel vol humor, kleurrijke kostuums, special effects en een spetterende cast.

 

De musical Aladdin is gebaseerd op de succesvolle animatiefilm van The Walt Disney Pictures uit 1992. In een duizelingwekkend tempo wordt het publiek meegenomen in het overweldigende verhaal vol romantiek, vriendschap en verraad. De Amerikaanse toneelschrijver Chad Beguelin schreef het script voor Disney’s Aladdin, Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits als ‘A Whole New World’, ‘Friend Like Me’ en ‘Arabian Nights’. De muziekteksten zijn geschreven door Howard Ashman en Tim Rice. Erik van Muiswinkel vertaalde het script en de liedjes.

 

De historie van de musical Aladdin

Disney’s Aladdin is als musical op Broadway te zien sinds 2014, en speelt daar nog steeds. Inmiddels is de musical ook in andere landen te zien geweest zoals Duitsland, Japan, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore. De voorstelling was genomineerd voor vijf Tony Awards en het castalbum was genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ‘Best Musical Theatre Album.’

De cast is momenteel aan het monteren in de Circustheater en ging na het persmoment weer snel aan de slag.

Kijk voor meer informatie op: http://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/aladdin

De videoreportage volgt later vandaag.