De musical Tina Turner staat al even op de planken in het Beatrix theater in Utrecht, toch had hoofdrolspeelster Nurlaila Karim nog geen officiële première beleeft. De eerder geplande première was zij helaas ziek en ook de lockdowns gooiden roet in het eten. Gisteravond was het dan eindelijk zover. Onder luid gejuich van familie, vrienden, collega’s en andere bezoekers schitterde Nurlaila in de prachtrol van Tina Turner.

Ondanks dat ze al vaker de afgelopen periode deze rol heeft gespeeld was Nurlaila toch best zenuwachtig. Maar wat was ze voortreffelijk. Nurlaila lijkt best wel op Tina, ongeveer even groot, mooie curves, een heerlijke stem met af en toe dat rauwe randje en ook een echte vakvrouw! Ze staat bijna de hele show op het toneel te spelen en te zingen en ook net als Tina op hoge hakken. Een behoorlijke inspanning waarvoor conditie en training nodig is.

In het publiek zaten vanavond ook ongeveer 30 collega’s van Nurlaila uit het programma de Alleskunner VIPS van SBS6. Dit programma start aanstaande vrijdag met een nieuwe serie met bekenden Nederlanders die de gekste spellen en uitdagingen aan gaan en zich zodoende willen bewijzen als de Alleskunner. Ook Nurlaila doet aan dit spelprogramma mee. Wat mij betreft ben je een Alleskunner wanneer je zo’n geweldige show neerzet, samen met de rest van de geweldige cast. Ondanks de zenuwen die Nurlaila had en de schoonheidsfoutjes die ze zoals ze zelf zegt maakte, was daar voor het publiek niets van te merken. De show staat als een huis met de herkenbare liedjes van Tina, het blijft een fantastische show om naar te kijken.

Na afloop van de show ging voor genodigden van Nurlaila de dansvloer open. Heerlijk op nog even door te swingen op lekkere muziek en de avond knallend af te sluiten.

Tina de musical

TINA – De Tina Turner Musical is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’ – dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

Tina Turner is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Ze heeft 11 Grammy Awards gewonnen en haar live shows trokken miljoenen mensen. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest ook.

In TINA – De Tina Turner Musical hoor je natuurlijk ook al haar grote hits, zoals ‘Nutbush city limits’, ‘Private dancer’, ‘What’s love got to do with it’ en ‘The best’. De musical is geschreven door Olivier Award winnaar Katori Hall en wordt geregisseerd door de internationaal geprezen Phyllida Lloyd.

Gesproken/Gezongen taal: Uiteraard komen alle bekende hits van Tina Turner voorbij in TINA – De Tina Turner Musical. Indien de nummers dienend zijn om het verhaal te vertellen worden ze in een Nederlandse vertaling gezongen. De nummers die als concert/optreden gebracht worden, worden in het Engels gezongen.

Verslag en foto’s: Marloes Romeijn

Meer informatie vind je hier.