Nienke Latten, die in Stuttgart de rol van Jasmin speeltin de musical Aladdin, heeft haar nieuwe single Light uitgebracht.

Nienke Latten

Nienke Latten is geboren in Nederland in de stad Voorburg. Als kind zong Nienke de hele dag door  en wilde ze al graag zangeres worden. Rond haar 12de kreeg ze interesse voor musicals. Toen ze voor het eerst een musical zag was haar hart verkocht. De combinatie van de drie disciplines: zingen, dansen en acteren sprak haar enorm aan.  Dat wilde zij ook! 

Vanaf haar 12e tot haar 16e sloot ze zich bij verschillende musical groepen aan. Ze nam dans – en zang lessen en ze werd lid van de “Kleynkoor Academy” in Noordwijk. In deze jaren heeft ze veel podiumervaring opgedaan. Ze had een droom en een toekomst in haar hoofd, waar ze alles voor wilde doen en laten. Als 17-jarig meisje werd ze aangenomen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vol passie en doorzettingsvermogen studeerde zij af aan het Muziektheater. Voor haar eindexamen moest zij een eigen voorstelling maken waar ze met een 9,5 voor is beoordeeld. Nu was ze helemaal klaar om de artiesten wereld in te gaan.

 

In het eerste jaar na haar eindexamen kreeg ze de hoofdrol, prinses Tessa, in “De gelaarsde kat”. Een productie die toerde door Nederland en België. Ze heeft ook de rol “Maria” gezongen in de concert versie van West side Story in 2017 en 2018. Op dit moment vertolkt Nienke de rol van prinses Jasmin in Disney ‘s Aladdin in Duitsland. Ze begon in deze productie in Hamburg en is toen meeverhuisd naar Stuttgart waar de show nu draait. 

De nieuwe passie van Nienke is eigen muziek schrijven. Ze schrijft momenteel een aantal nieuwe eigen pop songs. Blijf haar sociale media in de gaten houden want binnenkort komt haar eerste single online. Stay tuned!

Meer info over Nienke vind je op haar website (klik hier)