Gisteravond namen Rafaël van der Maarel, Tommie Luyben, Fernando Morales, Nassim Soussani, Gyman Reeb, Kor Bron, Derick Pieter, Stijn Holewijn, Ryan Berkman, Eva Berhitu, Zoë van Zadelhoff, Noey Viereck en Darcey Roosenboom hun intrek in Agrabah.  Aladdin spettert nog steeds van het toneel en is nog slechts 7 weken te zien in het Circustheater in Scheveningen.

Rafaël van der Maarel mocht tijdens zijn première in de huid van de Geest kruipen. Rafaël speelde meer dan 4 jaar Babkak en cover Geest in de Duitse versie van Aladdin en dat was te zien. Met speels gemak bespeelde hij het publiek en ook de interactie met Aladdin ( Calvin Kromheer ) was fijn om te zien. Tommie Luyben speelde de rol van Iago en vormde samen met Roberto de Groot het duivelse duo dat alles doet om Aladdin uit te schakelen en hij deed dat komisch maar ook zeker heel duivels.

Ook in het ensemble waren een hoop nieuwe gezichten te zien en hun enthousiasme straalde de zaal in. Zij geven de voorstelling een gebalanceerde dosis energie en kleuren het hele plaatje perfect in waardoor Aladdin 100 % tot zijn recht komt.

 

Aladdin de musical

Aladdin de musical vertelt het verhaal van hoofdpersonage Aladdin, een arme jongen die in de straten van Agrabah leeft en steelt om te kunnen leven. Op een dag ontmoet hij daar prinses Jasmine en redt haar, nadat zij ontsnapte uit het paleis om te ontdekken hoe het leven buiten de paleismuren is. Wanneer Aladdin over de lamp wrijft ontmoet hij de Geest die hem vertelt dat hij drie wensen mag doen. Samen komen ze uit de grot en start de eerste wens: Aladdin wil prins worden om met Jasmine te kunnen trouwen. Jasmine is echter niet onder de indruk van prins Ali, maar later weet hij meer indruk op haar te maken tijdens een ritje door de lucht op een vliegend tapijt. Jasmine komt er echter achter wie hij in werkelijkheid is, en als ook Jafar dit ontdekt gooit hij Aladdin in zee. Met behulp van de geest en zijn wensen wordt Aladdin bevrijd.

De sultan biedt hem niet veel later een positie als Sultan aan, wanneer blijkt wat Jafar heeft gedaan, maar weet niet dat Aladdin geen prins is. Aladdin staat op het punt hiervoor zijn laatste wens te gebruiken, ondanks dat hij de Geest had beloofd hem te bevrijden met zijn laatste wens. Maar Iago, de papegaai van Jafar weet Jafar te bevrijden en de lamp van Aladdin te stelen, op dat moment wordt Jafar de nieuwe meester van de Geest. Jafar gebruikt zijn wensen om machtiger te worden en dwingt Jasmine om met hem te trouwen. Aladdin en Abu – gered door het vliegend tapijt – keren terug en samen met Jasmine weten zij de lamp van Jafar terug te pakken. Aladdin overtuigt Jafar ervan om zijn derde wens te gebruiken om zelf geest te worden, en zo nog machtiger te worden. Jafar doet dit en verdwijnt vervolgens in zijn eigen lamp. Aladdin bevrijd met zijn derde wens de Geest en laat hem weer mens worden. En uiteindelijk trouwen Aladdin en Jasmine.

Aladdin is een Disney musical waarbij alles klopt tot in detail en dus ook bij deze opgepoetste versie van Aladdin met een fantastische vertaling van Erik van Muiswinkel, die er een licht Nederlands sausje overeen had gedaan. De scenes zijn af en natuurlijk blijft het vliegend tapijt iets dat  een terechte ovatie kreeg want hoe krijg je iets, dat er in de tekenfilm er zo mooi uitziet, op het toneel ook geloofwaardig. Dat lukt in deze show perfect en er zijn daarnaast nog meer effecten die de magie van theater versterken. Voeg daarbij het schitterende decor en de kleding en het plaatje is helemaal af en dat maakt dat Aladdin absoluut de moeite is om naar te gaan kijken. 

Aladdin geeft het publiek het gevoel om in Agrabah te zijn, om aan het einde van de show het theater weer vol energie te verlaten

Wist jij trouwens dat:

  • Er in de set en 350 kostuums miljoenen Swarovski kristallen zitten?
  • Bij ‘Prince Ali’ de dansers ieder 4 kostuums dragen, wat zorgt voor 108 ‘ snelle verkledingen’ in 3,5 minuut?
  • A Whole New World het eerste en enige lied uit een Disney  animatiefilm is dat bovenaan in de Bilboard Hot 100 stond? 

Meer informatie over deze musical vind je hier.