De Vlaamse organisatie Thearte lanceert een gloednieuw masterclass-concept, ontwikkeld voor young professionals, professionals in wording en gevorderde liefhebbers tussen 16 en 30 jaar oud die ’the next level’ willen gaan. 

Tijdens hun masterclassweekends werk je met experts uit het vak aan jouw techniek en kwaliteiten als performer en krijg je bruikbare tips om jouw auditieprestaties aanzienlijk te verbeteren. De masterclasses vormen de ideale voorbereiding voor jongeren die willen auditeren voor een musical- of muziektheateropleiding of voor professionals/gevorderde liefhebbers die zichzelf en hun skills verder willen ontwikkelen.

Ons eerste weekend vindt plaats van 1 t/m 3 april in Gent, o.l.v. masters Ann Van Den Broeck, Sébastien De Smet en Oonagh Jacobs.

Verloop van het masterclassweekend

Een masterclassweekend vindt plaats van vrijdagavond t/m zondagavond. Om het ijs meteen stevig te breken, leg je op vrijdagavond een fake auditie af voor de docenten en de andere deelnemers (max. 20), waarvoor je een korte monoloog en song naar keuze brengt en er een korte dansauditie afgenomen wordt. Spannend wel, maar zo is dit moment ook ineens achter de rug! Bovendien vormt het een handig moment voor het docententeam om werkpunten te ontdekken.

Op zaterdag en zondag vinden masterclasses dans, spel en zang plaats in een groep met max. 20 deelnemers, waarin voldoende ruimte wordt voorzien voor individuele aandacht. Tijdens het weekend krijg je bovendien 30 min. privé-zangles met de zangdocent – voor april is dit Ann Van Den Broeck – live begeleid door een pianist.

 Afsluiten gebeurt op zondagavond met een ‘callback-auditie’ en de mogelijkheid om vragen over het vak te stellen aan het team.

De plaatsen zijn beperkt tot 20. Schrijf je nu in via www.thearte.be/masterclasses!