Op 17, 18 en 19 maart speelt muziektheatergezelschap Scala de feelgood musical Big Fish in Taqa theater de Vest in Alkmaar.

Big Fish is het verhaal over de handelsreiziger Edward Bloom, die zijn hele leven al de meest geweldige verhalen vertelt over zijn leven, de reizen die hij heeft gemaakt en de mensen die hij heeft ontmoet. Over de heks die hem hielp nooit meer bang te zijn, de zeemeermin met de prachtige ogen en de reus die niet naar buiten durfde maar geluk vond toen hij met Edward op stap ging. En hoe ze samen bij het circus kwamen waar hij Sandra vond, de liefde van zijn leven. 

Edwards zoon Will is meer geïnteresseerd in feiten. Als zijn vader ernstig ziek blijkt te zijn, gaat Will op zoek naar de waarheid en de reden voor zijn vaders verhalen. Tot zijn grote verbazing blijkt er veel meer waar te zijn dan hij had gedacht…..

Ieder jaar werkt Scala samen met een maatschappelijke organisatie, passend bij het thema van de musical. Dit jaar verbindt Scala zich  met de VoorleesExpress. Hun vrijwilligers zorgen ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

De voorleesvrijwilliger gaat ook in gesprek met ouders en leert hen zich beter te uiten in het Nederlands.

Scala hoopt met deze verbinding leden en bezoekers te inspireren en uit te dagen hun verhaal de wereld in te brengen. Want ook het maken van musical en theater is een uitgelezen manier om verhalen te vertellen en de fantasie te prikkelen.

Kaarten zijn te koop via www.scala-alkmaar.nl