Musicalsites sprak met producent, vertaler en tekstschrijver  Allard Blom over de producties van De Theater BV, Ghoststories en Goodbye Norma Jean, de samenwerking met de medeproducent Christin Seijkens en nog veel meer.

Allard Blom

Allard Blom studeerde in 1999 af aan de Universiteit van Amsterdam, in de richting Theaterwetenschappen. Hij schreef de toneelstukken Tira, Body Language, Snowden, Schone schijn, Schone schijn 2 en Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde. Daarnaast schreef hij onder andere het script en/of de liedteksten voor de musicals 40-45, 14-18, Daens, Lelies, Goodbye Norma Jeane, De muze van Rubens, Josephine B., Pauline & Paulette, Sacco & Vanzetti, Ganesha, Scrooge, Ben X, Vapeurs, Vapeurs in de sneeuw, Vamos, Expeditie Eiland, Het meisje met het rode haar, Op hoop van zegen, Wat zien ik?!, Klaas Vaak, De gelaarsde kat, Pinokkio, Rondom het Rembrandtplein en Een avond met Dorus. Hij schreef de vertaling en/of bewerking van een heleboel musicals waaronder Mozart!, Company, Follies, A Little Night Music, Merrily We Roll Along, She Loves Me, Piaf, Marlene Dietrich, Nonsens, De Jantjes, Annie, Dracula, HONK!, The Last 5 Years, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, The Sound of Music, The Full Monty, Notre Dame de Paris, Dans der Vampieren, Tell Me On A Sunday, Legally Blonde, Shrek, Flashdance, Dogfight, The Bodyguard, On Your Feet en diverse toneelstukken waaronder Verre Vrienden en Master Class. Allard Blom schreef liedteksten voor onder anderen Paul de Leeuw, Ruth Jacott en Jim Bakkum.

Hij werd vier keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award die hij in 2009 won in de categorie Beste Liedteksten voor Op hoop van zegen. Hij werd ook zes keer genomineerd voor een Vlaamse Musical Prijs die hij in 2004, 2006 en 2010 won voor zijn werk aan Merrily We Roll Along, Dracula en Ganesha. De musicals Daens, Ganesha en Lelies werden allen uitgeroepen tot Beste Musical en Domino werd door het publiek uitgeroepen tot Beste Musical.

Foto: Annemieke van der Togt

Lees ook:
Musicalsites sprak met: Christian Seijkens