Vijf jaar geleden was de laatste voorstelling van Musicals Gone Mad, dus hoog tijd dat ook de ‘Bonte Avond van het musicalseizoen’ weer toegevoegd wordt aan het lijstje van ‘het mag weer’.

The Great Reset

The Great Reset is de toepasselijke titel en vandaag was de eerste castbijeenkomst. In de repetitiestudio van Van Hoorne worden wij hartelijk ontvangen voor een traditioneel moment; het taart aansnijden. Gelijk ook maar eens kennis maken met nieuwe en terugkerende namen binnen de MGM familie. We spraken met Robbert van den Bergh, die voor het eerst zijn opwachting maakt in de cast van MGM en met Cinthia de Neef, die (bijna) alle eerdere de edities van de partij was.
We beginnen met de vraag wat we kunnen verwachten van deze editie.

“In de laatste editie was MGM best al wel groot gegroeid en nu gaan we eigenlijk weer terug naar hoe het ooit (Forbidden musicals) begonnen is”, aldus Cinthia. Iets minder mensen op toneel in een kleinere zaal, dus een intiemere versie. Iets korter ook maar dat wil niet zeggen dat er minder grappen, verhalen en shows voorbijkomen.”

Musicals Gone Mad

Musicals Gone Mad staat bekend om zijn humor en parodieën waarmee bekende producties op de hak worden genomen. Robbert (momenteel in Come From Away) denkt daarbij dat de humor de boventoon gaat voeren. “Ik denk dat het belangrijk is dat we blijven lachen om bepaalde dingen, en wel vanuit de liefde voor het vak. Echt op de persoon of op iemands privé, dat wil ik niet. Zeker in deze tijden is het heel gevoelig, maar je ziet meteen dat het allemaal uit liefde is gemaakt, met een knipoog.” Cinthia vult hem aan; “het is natuurlijk nooit een sneer, je moet juist kunnen lachen om dingen, keuzes die gemaakt zijn. Uiteindelijk gaat het om wat zijn de beste grappen die we kunnen maken, en de zaal zal dat op zijn manier beleven, daar kom je ook wel voor.”

De Cast

De cast die verder bestaat uit Luuk Haaze, Maaike Widdershoven en Jeroen Phaff hebben slechts een paar repetitiemomenten te gaan. Dat maakt het ook wel tot wat het straks is. “Dat is voor mij ook wel de charme van dit”, zegt Robbert “het mag ook best nog een beetje houtje touwtje zijn, maar we hebben nog een aantal dagen en nog een weekend te gaan.”  Op 13 juni zal Musicals Gone Mad eenmalig te zien zijn in het DeLaMar-West theater in Amsterdam. “Ik kijk uit naar die intimiteit en wisselwerking met het publiek”, mijmert Cinthia.

De cast gaat begeleid worden door de onvolprezen MGM live band bestaande uit Michiel Münninghoff (Muzikaal leider, piano), Wouter Kronenberg (bas) en André van Damme (drums) en zullen vliegende tapijten, geïsoleerde eilanders, rondspokende royalty en een vermusicaliseerde pandemie de revue passeren. We zien in het creative team Bart Mijnster (teksten), Aron Bruisten (teksten en muzikale supervisie), Marleen van der Loo (regie & choreografie) en Marinus de Graaf (vormgeving & productie).

Voor en door liefhebbers van musicals, even lekker lachen, ook om gevoeligheden, grappige anekdotes en veel muziek, daarmee is Musicals Gone Mad een cadeautje die je niet mag missen!

Er zijn nog enkele kaarten, wees erbij en bestel via www.musicalsgonemad.nl