Door de coronamaatregelen werden afgelopen seizoen alle musicalproducties geannuleerd. Niet alleen de commerciële producenten maar ook de vele honderden amateurverenigingen in Nederland konden na maanden repeteren hun voorstelling niet aan het publiek laten zien. Op zaterdag 19 december staan professionals samen met amateurs op het toneel van de meer dan 100 jaar oude Stadsgehoorzaal in Kampen voor een uniek groot online musicalconcert ‘Dutch Musical Night, De Avond van de Nederlandse Musical’. De musicalsterren worden begeleid door het Grand Circle Orchestra, onder leiding van Gerbrand van Kolck. Professionals zoals Renée van Wegberg, Tessa Sunniva van Tol en Esmée Dekker laten samen met amateurs nummers horen uit bekende musicals als Fame, 3 Musketiers, The Sound of Music, Shrek en The Wiz. Ook wordt er een voorproefje gegeven van de nieuwe productie Stayin’ Alive Disco Fever. De avond wordt gepresenteerd door Erik Brey, tevens gastheer van de Amateur Musical Awards, door de coronamaatregelen verplaatst naar het najaar van 2021.

Uniek

Het is de eerste keer dat musical professionals samen met musical amateurs een concert geven. 

Juist nu is het belangrijk om samen sterk te staan en te laten zien hoe belangrijk theater is. Sinds de coronamaatregelen ontstaan er nu geregeld initiatieven waarbij concerten live gestreamd worden, maar geen van deze concerten komen live vanuit een theater met een groot live orkest.

Jongste producent

Dit initiatief komt van Bas Rodenburg, een jonge producent van 18 jaar. Zijn doel is om dit moeilijke jaar voor musical-Nederland positief af te sluiten met een groots musical event. Door middel van live streaming wil hij de bezoekers van musicals, die nu niet mogen komen, toch laten genieten van een avond muziek uit bekende musicals. “Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen bereid zijn in deze tijden wat voor elkaar te doen, dat ik samen met andere professionals uit dit vak dit evenement tot een succes kan maken.”

Geen live publiek

Er zal geen live publiek aanwezig zijn bij het musicalconcert. De avond wordt door middel van een 5-camera registratie uitsluitend live gestreamd naar de kijkers thuis. Earlybird-tickets zijn vanaf vrijdag 4 december om 12.00 uur verkrijgbaar via www.dutchmusicalnight.nl en kosten 7,50 euro per stuk.