Op zondag 22 augustus vond de tweede editie van het Musical Summer Concert plaats. Helaas waren de weersvoorspellingen niet gunstig en was de “summer” enkele uren voor aanvang van het middagconcert ver te zoeken. De cast en crew waren dan ook bang dat de opkomst van het publiek tegen zou vallen en het concert hiermee zowel letterlijk als figuurlijk in het water zou vallen. Niets bleek echter minder waar, het verlangen naar het (eindelijk!) weer kunnen horen van prachtige musicalnummers en het genieten van live entertainment bleek groot genoeg.

Gewapend met paraplu’s en poncho’s druppelde het prachtige openluchttheater in het Zuiderpark in Den Haag vol. Iets waar het publiek achteraf zeker geen spijt van heeft gekregen, de weergoden bleken gunstig gezind waarbij gedurende het middagconcert zelfs het zonnetje nog even doorbrak en de artiesten zongen de sterren van de hemel.  

De voorstelling werd geopend door de producent Nathan Markuszower. Een van de mededelingen die hij deed was dat Tessa Sunniva van Tol zich helaas ziek had moeten afmelden. Alhoewel dit ook al via de social-media kanalen was gedeeld bleek dit toch voor een aantal aanwezigen een teleurstelling. Gelukkig heeft Nathan het grote talent Nienke Latten bereid gevonden om zich zeer last-minute bij de cast te voegen, zodat er alsnog 5 geweldige solisten op de bühne stonden.  

De concerten voelde intiem en persoonlijk. Dit had er mede mee te maken dat de solisten de door hen gezongen nummers in luidde met persoonlijke verhalen. Zo weet eenieder die aanwezig was nu dat “Frozen” Nienke haar favoriete musical is en vraagt iedereen zich af wáárom Esmée Dekker het nummer Breathe” uit “In the Heights” niet meer heeft gezongen sinds haar studententijd aan de Frank Sanders Academie, want wat deed ze dit prachtig!  

David van den Tempel ontroerde met zijn verhaal over zijn zoontje en de impact die het nieuws omtrent de in elkaar geslagen Frederique op hem heeft gehad, waarna hij een prachtige versie van het nummer “creep” ten gehore bracht als ode aan iedereen die wil zijn wie hij of zij wil zijn, ook al is dat net een beetje anders.  

Milan van Waardenburg en April Darby blijken elkaar al heel lang te kennen. Zo was Milan zelfs aanwezig op April haar sweet-16 party. Echter zongen zij vandaag pas voor het eerst een duet samen. Ze kozen voor “Ergens in de sterren” uit de musical “Aida” en lieten hiermee beiden zien tot de allergrootste musicalsterren van dit moment te behoren.  

De solisten werden begeleid door de veelzijdige en megagetalenteerde Billy Maluw op piano, de goedlachse André van Damme op drums en funky Wouter Kronenberg op bas. Daarnaast is een speciale vermelding voor het ensemble op zijn plaats. Als koor ondersteunde zij de solisten gedurende meerdere nummers en deden dit met verve.  

Na afloop was er ruim de tijd voor een persoonlijk praatje en/of een foto. Er kan met zekerheid gesteld worden dat een groot deel van het publiek heel hard hoopt op een derde editie in 2022.  

Klik hier voor alle foto’s!!

Verslag: Ilse van Vliet
Foto’s: Mariska Steenbergen