Bij Musical Master kunnen jonge talenten zich op de juiste manier oriënteren op het musicalwerkveld of een vervolgopleiding (HBO/MBO) in de uitvoerende kunstensector. Musical Master is opgericht door Chiel van Tok en Matthijs van der Meer als onderdeel van Van Tok Music Entertainment.

Talenten van Musical Master

Musical Master leidt talenten in een veilige omgeving op en laat hen kennismaken met diverse aspecten van de media- en theaterwereld. Na een zorgvuldige landelijke selectie gaat Musical Master
in seizoen 2021-2022 aan de slag met groepen in twee leeftijdscategorieën:
– 9 tot en met 12 jaar;
– 13 tot en met 17 jaar.

Met een uniek vakkenpakket maak je straks de juiste keuze.

De hoeveelheid en diversiteit van onze vakken is uniek te noemen in Nederland. Onze leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten – onder wie Brigitte Odett, Alfred van den Heuvel en Ellen Evers – binnen de disciplines zang, spel en dans. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance en showrepertoire wekelijks op het programma, aangevuld met overige specialisaties: camera-acteren, hiphop, jazzzang, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past.

Masterclasses van gerenommeerde gastdocenten

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. In 2020-2021 inspireerden Hakim Traidia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf), Thijs Hartman (eindredacteur van diverse grote televisieshows) en Frank Beurskens (musicaldanser) onze leerlingen.

Praktijkervaring

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Daarom zullen de Musical Master leerlingen schitteren in de sprookjesachtige sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas en de spetterende kerstshow It’s Christmas Time. Ook laten de leerlingen aan het eind van het seizoen hun talenten zien in hun eigen Showcase. Alle producties worden geproduceerd door Van Tok Music Entertainment.

Tentamens

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling. Aan
de hand van de afgenomen tentamens wordt er in januari een voorlopig advies en in mei een definitief advies gegeven. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan Musical Master. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

Is Musical Master de start van jouw carrière?

Wij bieden een enorm uitgebreid studiejaar, maar we verwachten ook veel van de leerlingen: inzet, discipline en vooral … passie! Daarvoor is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede
conditie te zijn en super gemotiveerd. Natuurlijk moeten de lessen en optredens van Musical Master het hoogtepunt van de week zijn en dus prioriteit. Deelname aan Musical Master is niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden.

Enthousiast? Schrijf je in voor een auditie.

Ben jij enthousiast geworden en kun je niet wachten je talent verder te ontwikkelen? Twijfel niet en meld je vandaag nog aan via www.musicalmaster.nl voor jouw auditie op 21 februari. En wie weet word jij wel … a real musical master.
*