Over 9 dagen is de eerste try-out van Frozen. Gisteren zochten wij de cast op in het Circustheater en het sneeuwde zelfs even in Scheveningen.

Frozen is een musical gebaseerd op de populaire Disney-film uit 2013. Het verhaal volgt prinses Elsa en haar zusje Anna in het koninkrijk Arendelle. Elsa heeft magische krachten waarmee ze ijs en sneeuw kan creëren, maar ze heeft moeite om haar krachten onder controle te houden. Als Elsa per ongeluk het koninkrijk in een eeuwige winter verandert, gaat Anna op een avontuurlijke reis om haar zus te vinden en de vloek te verbreken. De musical bevat bekende liedjes zoals “Let It Go” en “Do You Want to Build a Snowman?”. Frozen is een betoverende en hartverwarmende voorstelling die het publiek meeneemt naar de betoverende wereld van Arendelle.

 

Frozen komt echt tot leven wat wij zagen tijdens het nummer ‘Voor het eerst na al die jaren’. En dat terwijl men nog volop aan het repeteren is. Nu al zorgde het optreden voor kippenvel. De show wordt anders dan de film. De voorstelling heeft meer diepgang., Er zijn twaalf nieuwe nummers en thema’s als liefde, loyaliteit en trouw worden meer uitgelicht.

Mathijs de Pater vertelde dat ze met stelten lopen aan zowel de handen en de voeten. Daardoor staan ze voorovergebogen op het toneel in een soort hoge plank positie. Het kostuum weegt ongeveer 30 kilo en doordat ze voorovergebogen staan, zien zij alleen maar de vloer. Een bizarre manier van spelen, volgens De Pater. Het is een van de grootste fysieke uitdagingen. Tijdens de laatste audities werden de auditanten eerst onderworpen aan een bootcamp van 2 ½ uur. Vervolgens kregen zij een uurtje rust, waarna de audities begonnen.

Steven Roox gaf nog een demonstratie met de pop Olaf. Helaas mochten we hier geen beeldmateriaal van maken. Olaf heeft verschillende knoppen waarmee hij bv de wenkbrauwen kan bewegen en zijn ogen. Steven vertelde dat hij voordeel had bij de audities. Tijdens zijn studie Fontys speelde hij in de Efteling ook al met poppen. Die poppen waren wel simpeler dan Olaf, maar gaf het hem een voorsprong op de andere auditanten. Steven gebruikt zijn eigen stem en zal niet proberen om Carlo Boszhard te kopiëren die de stem in de film vertolkt. 

De rollen van de zussen Anna & Elsa worden gespeeld door Nienke Latten en Vajèn van den Bosch. Nienke was o.a. al te zien als Jasmine in Aladdin (Hamburg & Stuttgart). Vajèn speelde eerder hoofdrollen in musicals als On Your Feet!, Wicked, Les Misérables en Disney musical Tarzan (Stuttgart). Naast Nienke en Vajèn zijn de volgende acteurs ook te zien: Naidjim Severina (Kristoff), Tristan van der Lingen (Hans), Steven Roox (Olaf), Jorge Verkroost (Graaf van Wesselland) en Mathijs Pater en Nicholas Li als Sven.

Er zijn nu al ruim 100.000 tickets verkocht en de cast kreeg dan ook het diamanten ticket. Er wordt keihard gewerkt om de deuren te openen op 31 mei.

Kijk voor meer informatie op https://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/frozen

Verslag en foto’s: Peggy de Haan
Video: Patrick van den Dorpel