Bij Musical Master kunnen jonge talenten zich op de juiste manier oriënteren op het musicalwerkveld of een vervolgopleiding (hbo, mbo) in de uitvoerende kunstensector. Musical Master is opgericht door Chiel van Tok en Matthijs van der Meer. Op zondagavond sluiten de leerlingen hun schooljaar af met een showcase. In deze eindpresentatie laten zij zien wat ze hebben geleerd.
Na een onstuimig jaar is het eindelijk tijd om de Musical Masters talenten te bewonderen. In een korte introductie vertelt Mathijs dat het een jaar was waar men begon in een theater, daarna overgingen op Zoom meetings en toen er meer mocht er werd gerepeteerd op helikoptervelden, in parkeergarages om nu weer te eindigen in de theaterzaal van de Chassé dansstudio in Amsterdam.

Musical Masters leidt talenten in een veilige omgeving op en laat hen kennismaken met diverse aspecten van de media- en theaterwereld.
Zij vinden het belangrijk om de leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Daarom hebben en zullen de Musical Master leerlingen schitteren in de sprookjesachtige sinterklaasvoorstelling ‘Verhalen van Sinterklaas’ en de spetterende kerstshow ‘It’s Christmas Time’. Alle producties worden geproduceerd door Van Tok Music Entertainment.
Maar vanavond was het echt aan de leerlingen. Met een aantal docenten in de zaal (waaronder Ellen Evers) maar vooral trotse ouders, opa en oma’s en andere bekenden liet elke leerling individueel en in groepssamenstelling zien wat hij/zij waard is. Het geeft geen meerwaarde namen of individuele talenten te benoemen want, zoals Mathijs het zo mooi zei: elk individu laat zijn eigen niveau zien maar ze hebben allemaal stappen gemaakt dit jaar.

Waren de musicalnummers vaak nog herkenbaar, hoewel ook prima geïntroduceerd door presentatietalenten in de groep, de scenes waren allemaal zelf geschreven. Naast echte klassiekers als ‘Good Morning Baltimore’ en een mooi vertaalde “Out There” uit de Klokkenluider van Notre dame waren er ook keuzes als ‘Through the looking glass” uit Wonderland en “Niets” uit A Chorus Line. Ook in de danshoek waren er mooie keuzes als Withney Houston, een dans op muziek van Hans Zimmer en een groepstapdans op de muziek van Crazy for you.

De uitsmijter was de Mamma Mia Medley, die op bijzondere (hilarische) wijze aangekondigd werd, aangezien het omkleden iets langer duurde dan de speech die bedacht was en tja dan moet je volpraten…

De medley was finalewaardig, het publiek ging uit zijn dak en de leerlingen gaven vol passie nog eenmaal alles wat ze hadden.

Om ook formeel vast te leggen dat elke leerling een jaar vol groei, lef en volharding heeft laten zien krijgt iedereen nog een Musical Masters certificaat. Staat bijzonder mooi op je CV lijkt me zo.
In een tijd waar theater even stil heeft gestaan is dit talent gewoon doorgestoomd. Musicalland let op, er komen wat Musical Masters aan!

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen