Lot Berendse speelde vanmiddag haar VPC ( Vocal Performer Concert ) op Codarts en studeerde daarmee glansrijk af. In februari had Lot al samen met Luuk Haaze het prachtige The Last Five Years gespeeld en daarmee haar veelzijdige talent laten zien. Vandaag zagen we weer een hele andere kant van haar. Ze speelde heel breekbaar en wist vanaf de eerste minuut te boeien en wist haar publiek in het verhaal te trekken. Veel te snel was het VPC afgelopen. Lot was de laatste van de klas die haar VPC mocht spelen. De voorstelling werd volledig Corona-proof gespeeld. In een vrijwel leeg theater speelde Lot haar VPC waarbij ook op de vloer voldoende afstand werd gehouden.

Het VPC fungeert als een visitekaartje van de individuele vierdejaarsstudent. Er worden coaches gekozen om de student te begeleiden bij de spannende zoektocht waarin muziek en theater elkaar versterken en eigenheid en ambacht elkaar ontmoeten. Een concert waarbij vanuit noodzaak een verhaal wordt verteld, gezongen, gespeeld en vormgegeven.

Met haar prachtige stem en het zeer boeiende verhaal wist ze iedereen te imponeren. Lot vertelde het verhaal van een Italiaans meisje dat op haar 10e verjaardagsfeestje van een pony afviel en hersenbeschadiging opliep. Het meisje wordt een jonge vrouw, maar is verstandelijk beperkt. Ze wordt verliefd en zelfs ten huwelijk gevraagd, maar haar moeder is het daar niet mee eens. 

Lot had twee tegenspelers: Frédérique Sluyterman van Loo en Emilio Moreno Arias ( vierdejaars student Muziektheater Fontys ). Het samenspel voelde heel natuurlijk aan en je werd echt meegenomen in het verhaal. Daarnaast had ze een orkest van maar liefst negen man. Lot gaf met dit afstuderen haar visitekaartje af en het kan niet anders dan dat we haar snel weer gaan zien in een musical.

er zijn geen afbeeldingen gevonden