Traditiegetrouw was daar weer het jaarlijkse benefietconcert waarbij de vierdejaars studenten Muziektheater zich inzetten voor een plaatselijk goed doel. Dit jaar was dat Stichting ‘Uit een goed hart’ en er werd ruim 1400 euro opgehaald.

De stichting wil graag mensen helpen die in een situatie zitten, waarbij ze een oppepper kunnen gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan kindjes waarvan de ouders geen sinterklaas kunnen vieren omdat ze daar geen geld voor hebben, of mensen die helemaal geen familie/ vrienden hebben waardoor ze eenzaam en hele dagen alleen zijn. De missie is om minderbedeelde gezinnen en/of eenzame ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Om dit mogelijk te maken zijn zij afhankelijk van verschillende sponsoren en donaties.

De studenten hadden, naast het geven van het concert, ook allerlei zelfgemaakte lekkernijen gemaakt die in de pauze werden verkocht. Deze groep studenten heeft samen met muzikaal begeleider Koos van den Brekel er weer een mooie gevarieerde avond van gemaakt.  Daarbij werden diverse stijlen afgewisseld en zowel ensemblenummers, duetten, trio’s en kwartetten werden gezongen.

Het was het allerlaatste koorconcert van deze getalenteerde klas. Over een paar maanden studeren ze af met hun solo’s waarna ze het werkveld gaan betreden. Muziektheater gaat eigenlijk over alle stijlen van muziek en dat was bij deze studenten duidelijk aanwezig. De lat ligt heel erg hoog. Niet verwonderijk als je bedenkt dat voor de afstudeerrichtingen binnen  de Academie voor Muziek- en Musicaltheater van Fontys een instroombeperking geldt. Door middel van audities worden jaarlijks uit honderden kandidaten maximaal 24 kandidaten uitgekozen die de opleiding Musicaltheater of Muziektheater mogen volgen. Deze talenten knalden van het podium en lieten zien hoe ze alles tot in de puntjes verzorgd kunnen uitvoeren. 

Studenten:

Arnout Bultje, Nigel Vugts, Kevin Manuputty, Kim Cornelissen, Silvana Rocha, Demi Hubers, Clarissa Bruhn, Brecht Coppers, Bjorn Geudens, Anna Felke, Danique Dusée, Wera Misset, Elise van Wanrooij en Ramon Andriessen