Gisteravond vond het jaarlijkse benefietconcert plaats van de vierdejaars studenten Muziektheater. Het benefietconcert is een evenement dat georganiseerd wordt door Fontys Hogescholen. Het doel van dit concert is om geld in te zamelen voor een specifiek goed doel of project. Tijdens het concert treden studenten op om een gevarieerd en vermakelijk programma te bieden aan het publiek. Het is een mooie gelegenheid om te genieten van muziek en tegelijkertijd bij te dragen aan een goed doel. Het benefietconcert van Fontys is een initiatief dat laat zien dat de hogeschool betrokken is bij maatschappelijke vraagstukken en zich inzet voor het welzijn van anderen.

De studenten hadden, naast het geven van het concert, ook allerlei lekkernijen die in de pauze werden verkocht. Deze groep studenten heeft samen met muzikaal begeleider Koos van den Brekel er weer een mooie gevarieerde avond van gemaakt en liet weer eens zien wat een talentvolle klas dit is. Het was het allerlaatste koorconcert van deze getalenteerde klas. Over een paar maanden studeren ze af met hun solo’s waarna ze het werkveld gaan betreden.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld is een organisatie die zich inzet voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Ze helpen deze kinderen om mee te kunnen doen aan activiteiten op school en in hun vrije tijd, zoals schoolreisjes, sportclubs en muzieklessen. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat financiële belemmeringen geen belemmering vormen voor de ontwikkeling en participatie van deze kinderen. Ze doen dit door samen te werken met scholen, gemeenten en andere organisaties. Het is een waardevolle organisatie die bijdraagt aan het creëren van gelijke kansen voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond.

Fontys Muziektheater

Fontys Muziektheater is een opleiding binnen Fontys Hogescholen die zich richt op het ontwikkelen van getalenteerde musicalartiesten. Deze opleiding biedt studenten een breed scala aan vakken en trainingen op het gebied van zang, dans en acteren, met als doel hen voor te bereiden op een carrière in de professionele muziektheaterwereld. Fontys Muziektheater staat bekend om zijn hoogwaardige onderwijsprogramma, waarin studenten intensief worden begeleid en gestimuleerd om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen. De opleiding biedt ook regelmatig optredens en producties aan, waarbij studenten de kans krijgen om hun talenten te tonen aan een breder publiek. Fontys Muziektheater is een inspirerende en uitdagende omgeving voor studenten die hun passie voor muziektheater willen volgen en hun talenten willen ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie over het goede doel op: https://www.leergeld.nl

Vierdejaars muziektheater: Jannes Matthee, Ward van Klinken, Mats van Klinken, Neel Hannes, Iris Spies, Floortje van den Akker, Larissa Boersma, Noa Groenen en Esmee van Oostende