Mick Westerhout speelde als kind al Spijker in de musical Kruimeltje en kreeg in 2014 een studiebeurs van 2500 euro van het Han Lammers Fonds. Deze is in het leven geroepen om jonge Flevolandse kunstenaars te ondersteunen. Mick speelt ook in de Sprookjesboom van de Efteling. Op Fontys zagen we hem o.a. in The Titanic, A Little Night Music en Songs for a New World en in zijn afstudeervoorstelling muziektheater en zijn recital voor de Masteropleiding.

Gisteravond studeerde hij af aan de Masteropleiding. En hoe! Mick schreef de  (lied)teksten zelf en de muziek werd gemaakt door vierdejaars student (en binnenkort in Spring Awakening te zien) Arnout Bultje. Mick heeft een geweldige humor en liet het publiek regelmatig dubbel liggen van het lachen. Mick beschikt over een mooie volle stem en met zijn energie nam hij zijn publiek op sleeptouw waarbij hij zichzelf in deze voorstelling met een korreltje zout nam. Heel even was hij de tekst kwijt bij het moeilijke openingsnummer, maar als je niet beter zou weten denk je dat dit gescript was, want hij loste het zo goed op. De manier van vertellen van Mick lijkt spontaan bij hem naar boven te komen en is daarom op het lijf geschreven en zeer authentiek. Het enthousiasme van Mick werkt aanstekelijk en door zijn beeldende wijze van vertellen zie je als toeschouwer, hetgeen wat hij vertelt, helemaal voor je.

Mick zijn afstuderen deed mij regelmatig denken aan Richard Groenendijk en ik denk dat Mick ook in staat is om grote theaters te vullen met zijn kleinkunst/cabaret voorstelling. Hij weet het publiek zeer te vermaken en ik ben benieuwd naar een avondvullend programma van Mick. 

Master of Music Fontys

Je leert je zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en keuzes te maken in je artistieke groei. Je bouwt aan een netwerk van musici, andere kunstenaars en zakelijke partners. Connecties waar je tijdens, maar ook na de masteropleiding profijt van hebt. Je hebt een scala aan mogelijkheden om je opleiding persoonlijk vorm te geven, met hulp van onze vaste én externe docenten. Voor je artistieke ontwikkeling beschik je over een persoonlijk budget. Hieruit kun je lessen van docenten binnen en buiten het instituut bekostigen.