Kun je troost van iemand afpakken? Want wat nou, als jouw verdriet erger is, als dat van een ander? Bestaat er zoiets als “recht op troost?’ 

Troostroof is een songcyclus voor iedereen wiens leven op een dag veranderde. Een muzikaal theaterprogramma over hoop, moed en troost. 

Na zijn succesvolle programma’s, over zijn helden Frans Halsema, Charles Aznavour, Chet Baker, na zijn programma samen met Jenny Arean en zijn aankomende rol van Bruce Ismay in de musical Titanic dit seizoen, komt Marijn Brouwers met een nieuw muzikaal solo-progamma.  

Dit keer is de held; het idool van zijn verhaal, geen zanger, maar is de held het leven zelf. 

Marijn vroeg aan 10 mensen uit de theater- en muziekwereld die hij bewondert om voor hem te schrijven. Nieuw Nederlandstalig repertoire over omgaan met verandering, het veranderen van koers, de eenzaamheid van verdriet en de rijkdom van samen. Over het plezier dat je vond na verdriet. 

Marijn Brouwers

Marijn Brouwers (1975) werd geboren in het Brabantse Beek en Donk. Via omzwervingen van een jaar Toneelschool in Maastricht, studeerde hij in 1998 af als dramadocent aan de Akademie voor Drama te Eindhoven en in 2001 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.

In 2009 studeerde hij zang/muziektheater bij Edward Hoepelman aan de Opleiding Master of Music van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Voor zijn afstudeer voorstelling ontving hij in juni 2011 een Cum Laude waardering. Tijdens zijn opleidingen werkte hij met o.a Karin Bloemen, Paul de leeuw, Ruut Weissman, Willem Nijholt, Jasperina de Jong, Hans Kesting, Stanley Burleson en Paul de Munnik.