De Graaf en Cornelissen heeft net The Prom afgesloten en 5 maart was de première van Les Miserables waar zelfs data voor bijgeboekt worden door het grote succes. Hans Cornelissen vertelt dat ze worden bedolven onder het grote succes en dat het publiek zelfs tot en met 2026 allemaal mooie producties kan verwachten.  

De eerstvolgende productie wordt Mamma Mia. Een verhaal wat iedereen inmiddels kent door de film en al eerder opgevoerde musicals. Toch wordt het dit jaar weer een andere versie volgens Cornelissen. Het is namelijk voor het eerst dat zij hun eigen visie erop mochten loslaten. Het verhaal en de liedjes blijven hetzelfde, maar wel met een geheel nieuwe vertaling. Deze is gemaakt door Jeremy Baker, die wij ook kennen van de vertaling van de Rocky Horror Show. Daarnaast wordt het geen gestileerde show zoals Titanic, maar een Grieks maagdelijk wit labyrint. Waarbij de zon en de zee worden verbeeld op een theatrale manier in de vorm van geschilderde achterdoeken.

Hans Cornelissen wilde maar een persoon hebben voor de rol van Donna, namelijk Brigitte Heitzer. Zij was meteen dolenthousiast toen zij voor de rol gevraagd werd. Dit komt volgens haar door de moederrol waaraan zij zich kan relateren, maar ook haar gevoel bij de muziek van ABBA.  

In de musical Mamma Mia gaat Donna haar dochter Sophie (Soraya Gerrits) op zoek naar haar vader. Maar wie is deze man? In de tijd dat zij verwekt is, was haar moeder Donna aan het daten met drie mannen. Toch wil Sophie dat haar vader haar weggeeft op haar huwelijk met Sky (Samir Hassan) en dus nodigt ze alle drie de mannen, namelijk Sam (René van Kooten), Bill (Barry Beijer) en Harry (Dennis Willekens) uit. Het wordt een spannende en emotionele zoektocht.
Ook Donna haar vriendinnen komen naar het Griekse eiland. Tanya (Carolina Dijkhuizen) en Rosie (Wieneke Remmers) willen niets missen van de bruiloft en de zoektocht van Sophie.

René van Kooten vertelt dat zijn moeder altijd luisterde naar de muziek van ABBA in de jaren 80. Dat geeft voor hem wel een speciaal gevoel bij deze muziek. De muziek van ABBA is muziek die blijft volgens Brigitte. René en Brigitte zijn al 18 jaar vrienden en vinden het geweldig om weer met elkaar het toneel te delen. Het is altijd leuk om met mensen op het toneel te staan die je kent, vertellen ze. Maar ook het nieuwe talent ontvangen zij met open armen en laten zij graag kennis maken met het vak.

Tijdens de perspresentatie mogen we genieten van de mooie stem van Brigitte Heitzer met het nummer ‘De winnaar claimt de prijs’. Een goed begin van een geweldige musical. Met naast bovenstaande grote namen, nog meer goede musicalartiesten, namelijk:

Melise de Winter als alternate Rosie en ensemble, Sander van Voorst als alternate Harry, Father Alexander en ensemble, Marvin Sikkema in de rol van Pepper, Tom Koolen als Eddy, Belle van der Pijl als Elisa en Eliane Kwee als Elly.

Het ensemble bestaat uit: Michael Konings, Judith van der Wijst, Rosanne Rebergen, Liesanne van Dongen, Gina Bentvelsen, Isabel Diaferia, Menno Dekker, Ruben Santens, Zoë Rijk, Iwan Oorburg, Philip Krom, Lenny Tosserams, Léanne van Alebeek, Stijn Linders, Oliver Scheers, Remi de Smet

Creatives
Decorontwerper: Erik van der Palen
Regisseur: Martin Michel
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Muzikaal leider: Billy Maluw
Kostuumontwerp: Arno Bremers
Choreografie: Chiara Re
Pruiken en visagie: Bobby Renooij

Een musical die ondanks het al bekende verhaal zeker niet gemist mag worden in deze nieuwe en frisse versie van De Graaf en Cornelissen. De première van Mamma Mia vindt plaats op 10 september in het Delamar Theater en zal gaan reizen naar 25 theaters. Er zullen 220 voorstelling gespeeld worden en zelfs mogelijk nog meer.

Meer informatie is te vinden via Musicals & Theater | De Graaf & Cornelissen (degraafencornelissen.nl)

 

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Peggy de Haan