Vanaf 22 maart 2025 blaast de felgesmaakte Vlaamse versie vanmusicalsensatie ‘MAMMA MIA!’ het dak er weer meermaals feestelijk af in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Niet van de partij ondanks eerder aangekondigd, is Ann Van den Broeck die opnieuw in de huid van Donna zou kruipen. Ann kreeg een mooie kans aangeboden om in Nederland in een langlopende productie mee te spelen. Na overleg met en de zegen van Deep Bridge, besloot Ann deze te grijpen.

Regisseur Stany Crets, die overigens opnieuw de rol van Bill zal vertolken in ‘MAMMA MIA!’, moest dus op zoek naar een ‘nieuwe’ Donna. Die vond hij tot ieders grote tevredenheid in niemand minder dan Maike Boerdam. De in België geboren (Knokke-Heist), maar van nationaliteit Nederlandse Maike,  verwierf in het begin van haar carrière bekendheid bij het grote publiek door haar rol als Betsy in de kinderserie ‘Big & Betsy’. Later groeide ze uit tot één van de meest gelauwerde musicalartiesten van de Lage Landen. 

Die Lage Landen wisselen dus voor een tijdje hun leading ladies van de musicalwereld uit. Een moeilijke, maar weloverwogen keuze van Ann: “Met pijn in het hart en een knoop in mijn maag neem ik afscheid van ‘MAMMA MIA!’. Er kwam een opportuniteit op mijn pad die ik niet kon laten liggen. Ook al komt er iets moois in de plaats, afscheid nemen blijft moeilijk. Dank aan Deep Bridge om me de kans te geven zo lang Donna te spelen, én om het nu mogelijk te maken ook deze kans te grijpen. Met vochtige ogen, maar met de glimlach geef ik de fakkel door aan Maike Boerdam. Donna is bij haar in veilige handen. Ze zal stralen op ons Grieks eiland, daar heb ik alle vertrouwen in. Geniet, lieve Maike!  En mijn liefste publiek, het spijt me, maar ik maak het dubbel en dik goed. Dat beloof ik! Tot gauw!”

Maike is op haar beurt maar wat blij met de kans om in de huid van Donna te kruipen en kijkt alvast enorm uit naar haar ‘MAMMA MIA!’-avontuur: “Sinds ik de voorstelling de eerste keer zag in 2003 in Hamburg, hoopte ik dat ik ooit Donna zou kunnen spelen. Het feit dat ik dat nu hier in België mag doen én met deze mensen is een heerlijke kers op de taart!!”

Maike wordt in het warme, Griekse bad van MAMMA MIA! verder verwelkomd door o.a. Nathalie Meskens (Tanya), musicaldebutante Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam) en Helle Vanderheyden en Dorian Liveyns, die opnieuw de rollen van aanstaande bruid Sophie en haar verloofde Sky op zich nemen.

Oude liefdes en geweldige nummers
‘MAMMA MIA!’ combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.

Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

‘MAMMA MIA!’ speelt vanaf 22 maart 2025 in Antwerpen, Genten Hasselt.
Tickets & info: deepbridge.be 

Foto Deep Bridge