Wij waren gisteren bij de MusicAllFactory in Tilburg waar we van de volwassenen hun eindvoorstellingen ‘Inside Out’ mochten zien. De naam zegt het al. De eerste voorstelling heeft de naam gekregen ‘Inside’ en de tweede ‘Out’. Wat al meteen duidelijk werd, is dat deze groepen barsten van het talent, maar ook dat de MusicAllFactory alles tot in de puntjes voorbereid en dat de voorstellingen staan als een huis.

In deze voorstellingen staan de talenten van alle studenten centraal en dat is voor het publiek in de helemaal gevulde theaterzaal, geweldig om hiervan getuige te mogen zijn. Dans, spel en zang staan centraal in deze voorstellingen, maar ook aan kap en grime is ontzettend veel aandacht besteed waarbij niets aan het toeval is overgelaten. Het decor is eenvoudig van opzet maar doet niets af aan de voorstellingen. In tegendeel.

Inside

Alice is de hoofdredactrice van de gerenommeerde krant De Spiegel. De verkoopcijfers lopen terug en Alice doet er – tot angst en beven van haar medewerkers – alles aan om ze op te krikken. Ze gaat over lijken. Maar dan komt er een pratend konijn voorbij en belandt Alice in een wereld die ze niet kent. Of… toch wel? Lukt het haar om terug te keren of zal ze voor altijd in haar Wonderland moeten blijven?

Rolverdeling:

Alice – Marin Dijkhuizen (4e-jaars), Madelon/Maddy/Hoedenmaker – Fenne Bongers (4e-jaars), Coby – Samantha Lensink (3e-jaars),  Jacques/Jack – Bart van Broekhoven (3e-jaars),

Konijn – Sanne Pronk (3e-jaars), Saskia/Koningin 1 – Kim Matthieu (3e-jaars),  Bianca/Koningin 2 – Elke Wyckmans (3e-jaars) ,Kathelijn/Kat – Nienke Grobecker (3e-jaars), Miranda/Mishka – Joyce den Besten (3e-jaars),  Ramona/Rups – Noa Zimmerman (3e-jaars)

Ensemble:

Gevangene – Sander Sol, Beul – Mathijs Zuidema, Rupsenclubje – Ylva van Putten, Jemijn de Coo, Kim Matthieu, Elke Wyckmans Boyband van Jack – Mayke Jonker, Sandy Jellema, Sara Huls, Lea Sussman
2e-jaars: Jemijn de Coo, Sandy Jellema, Ylva van Putten, Sander Sol, Lea Sussman, Matthijs Zuidema
1e-jaars: Cathia Borst, Naomi Bras, Sara Huls, Mayke Jonker, Rick Klompenhouwer, Dana Mensink, Elise Prinsen, Desi Sally

Out

Na de vernietigende recensies van hun nieuwe voorstelling besluit een paar narcistische Broadway-sterren hun imago een boost te geven, door zich op een goed doel te storten. Online vinden ze een artikel over een lesbisch meisje dat haar vriendin als date mee wilde nemen naar het schoolfeest. Conservatieve, homofobe ouders hebben daar een stokje voor gestoken, waardoor het hele feest uiteindelijk niet door gaat. De sterren reizen af naar de provinciestad, waar ze niet alleen in conflict komen met de lokale bevolking, maar vooral met zichzelf.

Rolverdeling:

Emma – Ellen Fierens (4e-jaars), Alyssa – Sterre Bours (4e-jaars), Dee Dee  – Carmen Koster (4e-jaars) Barry – Niek de Laat (3e-jaars) Angie – Jasmijn Boerema (3e-jaars) Trent  – Rik Hendrickx (2e-jaars)- Tom – Noah Vermeeren (1e-jaars) Mevrouw Green – Chris Hillen (alumni)

Ensemble:

2e-jaars: Milan Adegeest, Guus Cappon, Eline Dierkx, Romée Kuijten, Thom de Maat, Déjan Tromp, Juliët Visser
1e-jaars: Hanna Boddé, Mara Bellens, Bradley Braafhart, Koosje Bunnik, Gabriella Collavo, Charlotte de Jong, Thijme Lee, Lotte Prins, Fabiënne Sandee, Daisy Verschoor

Regie

Inside– Michelle van Daalhoff
Out– André van Hest

Band

Tom Dicke – Toetsen & muzikale leiding
Marnix Wetzer – Muzikale leiding
Lucas Beukers – Bas
Coen Kaldeway – Multireed
Michiel Koster – Toetsen
Noah Spierts – Gitaar
Fons Toonen – Drums
Sander Vredenborg – dirigent ‘Out’ 8 juni

MusicAllFactory

De MusicAllFactory (MAF) is al 30 jaar een begrip. Het is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. Onder leiding van gespecialiseerde docenten en in samenwerking met je zeer gemotiveerde medestudenten ontwikkel je je talenten tot een professioneel niveau. De flinke hoeveelheid zelfstudie vraagt veel inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak. Inmiddels hebben al vele studenten van de MusicAllFactory het professionele musicalpodium betreden!

Binnen de MAF zijn er drie leeftijd stromingen: MusicAllFactory Junioren, MusicAllFactory Jongeren en MusicAllFactory Volwassen.

MAF Junioren | 12-14 jaar

De richting MusicAllFactory Junioren richt zich specifiek op ervaren talenten van 12 tot 14 jaar met podiumervaring die ambitie hebben voor het musicalvak. Deze opleiding is onderdeel van onze fameuze deeltijdopleiding MusicAllFactory.

MAF Jongeren | 14-18 jaar

Steel jij de spotlights? Wil je van musical je vak maken en doorstromen naar een muziek- of musicaltheater vervolgopleiding? Dan is de MusicAllFactory echt iets voor jou! De MusicAllFactory-Jongeren is een uitdagende opleiding waar je onder leiding van ervaren docenten de triple-threat skills (zang, spel en dans) gaat trainen en ontwikkelen op hoog niveau.

MAF Volwassenen | 18-26 jaar

De MusicAllFactory voor volwassene is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. De opleiding bestaat uit vier leerjaren en je hebt één dag per week les. De flinke hoeveelheid zelfstudie vraagt veel inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak.

Kijk voor meer informatie op https://www.factorium.nl/musicallfactory