Zondag 15 oktober 2023 was een grote dag voor de musicaltak van Studio 100. Terwijl Les Misérables die dag in Antwerpen haar Belgische première had, stond in Nederland een ander icoon op de planken. Het kan niet anders dan dat de criminaliteitscijfers dit weekend drastisch daalden in Spijkenisse. In Theater de Stoep vond namelijk de Nederlandse première plaats van de nieuwste Mega Mindy Show: De Onzichtbare Ekster.

Het verhaal

Wanneer commissaris Migrain zichzelf op vakantie stuurt, neemt interim commissaris Angine (Martine de Jager) het politiebureau over. De haast Trumpiaanse ‘Lady Angie,’ zoals ze zichzelf noemt, komt gelijk voor een onoplosbare zaak te staan. Het dorp wordt namelijk al weken geteisterd door ‘De Onzichtbare Ekster,’ een boef die het heeft gemunt op alles wat glimt. Politieagent Mieke Fonkel (Lotte Stevens) is intussen bezig met dringendere zaken. Haar grote liefde, de knullige agent Toby (Tuur Roels), heeft altijd slecht weer op zijn verjaardag. Met de ‘Weermaker,’ opa Fonkels laatste uitvinding, hoopt Mieke daar verandering in te brengen. Maar als haar nieuwe beste vriendin Sam (Quinty Appel) het apparaat ontdekt, wordt het voor Mieke steeds lastiger haar geheime alter-ego als superheld verborgen te houden. Als de hond van de barones (Lotte Heuten) dan tot overmaat van ramp wordt gedognapt, lopen de gemoederen hoog op. Lukt het Mega Mindy om de identiteit van de Ekster te achterhalen en, nog belangrijker, ein-de-lijk te kussen met haar knappe collega?

‘Mega Mindy is nergens bang voor’

Het is deze maand exact zeventien jaar geleden dat de eerste aflevering van Mega Mindy op televisie verscheen. In een mum van tijd lanceerde de superheldin zich naar superfame, en al gauw volgden films, pretparkattracties en broodtrommels. Wanneer actrice Free Souffriau na vijftien jaar waardig afscheid neemt van de rol, wordt het spreekwoordelijke Mega Stokje in 2021 overgenomen door Lotte Stevens. De Vlaamse musicalactrice heeft op dat moment al een rijkelijke gevuld CV met rollen in verscheidene grote musicals (The Sound of Music, Evita) en deed al meerdere malen dienst als Souffriau’s understudy. Een alter-alter-ego dus. Die ervaring werpt nu haar vruchten af. De liedjes in De Onzichtbare Ekster zijn zang technisch gezien verraderlijk lastig. “De muziek is best wel hoog geschreven,” vertelt Stevens na afloop van de première. “Ik zie elke keer dus weer als een leuke uitdaging.” Dat ze daartegen opgewassen is bewijst de Vlaamse nummer na nummer. Stevens klinkt als een klok, en lijkt moeiteloos hoge uithalen en ad libs toe te voegen aan het bekende Studio 100 repertoire. Het lef dat ze toont is in lijn met de aanhoudende aantrekkingskracht van de superheldin. Stevens: “Ik denk dat het leuk is als kinderen zien dat een figuur heel zelfzeker en stoer is. Mega Mindy is nergens bang voor.”

Televisieserie

Of we de Clark Kent van de Lage Landen binnenkort weer op televisie gaan zien in een nieuwe Mega Mindy-reeks lijkt niet uitgesloten. “We hopen het,” glundert Stevens. “We sluiten het niet uit, maar we gaan het ook niet bevestigen. Het is allemaal nog een beetje een vaag iets.” Tot die tijd is Mega Mindy in ieder geval te zien in verschillende theaters door heel het land.

Kijk voor meer informatie op: https://studio100.com/nl/nl/algemeen/shows/mega-mindy-show-de-onzichtbare-ekster-nl.

Verslag: Raf Cornelissen
Foto’s: Xippe Hendrikx