Dinsdag 24 mei studeerden Lisanne Veeneman, Sjoerd Knol, Jana Brand en Niek Loohuis met twee prachtige voorstellingen af aan de Fontys hogeschool muziektheater. 

Enlightened

De voorstelling van Lisanne Veenman en Sjoerd Knol had de titel ‘Enlightened’ meegekregen. Het script was door Lisanne en Sjoerd geschreven en werd geregisseerd door Brigitte Odett. Het ensemble bestond uit Brecht Coppens, Arnout Bultje, Ramon Andriessen, Neel Hannes, Noa Groenen, Wera Misset, Kim Cornelissen en Anna Felke. Het vijf-koppige orkest bestond uit Carl van Kuijck, Ricardo Wolff, Mattia Mattranga, Edwin Ray en Hein Stinesen.

Het verhaal van Enlightened gaat over Anna in een tijd waar vrouwen voor het huishouden zorgen en de man studeert en werkt. Ze wil echter toch studeren en beslist om als man, Aron, door het leven te gaan. Tijdens haar studie komt ze Johan tegen die haar eerst uitdaagt. Als Anne meer voor Johan gaat voelen en Johan ook voor Aron wordt het voor beiden steeds moeilijker hun gevoelens te verbergen totdat Anna het niet meer volhoudt en Johan haar liefde verklaart. Voor Johan is dat toch moeilijk te verteren. Houdt hij van Anna of Arron?

De combi van Lisanne en Sjoerd was niet alleen qua spel ijzersterk maar ook vocaal paste het perfect bij elkaar. Beiden beschikken over geweldige stemmen en dat kwam ook in deze voorstelling tot uiting. De komische momenten waren goed getimed en de dramatische momenten werden perfect gespeeld en mooi in beeld gebracht met mooi licht en staging. Het spel van Lisanne en Sjoerd was indrukwekkend en het verhaal werd mooi en breekbaar verteld.

In Sickness and in Health

Later die middag was het de beurt aan Jana Band en Niek Loohuis met hun voorstelling ‘In Sickness and in Health’. De regie was in handen van Roeland Vos en Carl van Kuijk en Alex Geller begeleidden Jana en Niek. De backing-vocals waren Anna Felke, Demi Hubers en Kevin Manuputty.

Jana en Nick vertelde het verhaal van een man en een vrouw die elkaar leren kennen waarbij zij in eerste instantie niet echt van hem gecharmeerd lijkt, maar uit eindelijk toch ook voor zijn charmes valt terwijl hij vanaf het eerste moment verliefd is. De wereld ligt voor het stel open totdat blijkt dat hun droomwens voor een gezin niet mogelijk lijkt en hun geluk abrupt wordt verstoord als blijkt dat zij niet lang meer te leven heeft.

De onbevangenheid waarmee Jana en Niek spelen is verfrissend en de verliefdheid en speelsheid waarmee zij het verhaal spelen, zijn heerlijk om naar te kijken. Als het drama zich voltrekt, weten zij dit perfect te spelen en voel je de liefde voor elkaar van het toneel stralen en de emoties komen absoluut binnen waarbij het niveau op hoog niveau blijft.

De nummers worden schitterend gezongen en perfect muzikaal begeleid waarbij de chemie tussen Jana en Niek om te lijsten was.