Eigen werk is de voorstelling waarmee studenten aan de Fontys Hogeschool Musicaltheater afstuderen. Voor Linde Vos haar kans om te laten zien wat zij in huis had. Linde had haar voorstelling samen met haar coaches Alexandra van Marken en Jack Breikers gemaakt en de titel ‘Oorverdovend’ meegegeven.

Zij werd muzikaal begeleid door Jurrian Marx, Felix Leenders, Bas Paree, Rubben Leendertse, Dagmar van Wijngaarden en Mathias De Decker.

Linde vertelde in haar voorstelling over een introvert meisje waarvan haar ouders hoge verwachtingen hebben. Linde had het toneel in tweeën verdeeld. Aan de linker kant van de lijn was ze introvert en rechts van de lijn fantaseerde over hoe het kon zijn.  Als ze een jongen ontmoet doorbreekt ze  de scheidingslijn en stapt ze uit haar keurslijf.

Alles viel samen in de voorstelling van Linde, haar vrije spontane spel, haar mooie stem en dixie en het verhaal dat ze vertelt in haar eigen werk met Nederlandstalige nummers.  Linde speelt momenteel in de voorstelling Woezel & Pip Sing-a-Long.

Fontys Hogeschool Musicaltheater

De beroepspraktijk stelt hoge eisen aan musicalperformers. Ze moeten kunnen dansen, zingen en acteren op hoog niveau. De Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater leidt jou op tot danser/zanger/acteur of zanger/acteur op een authentiek en solistisch niveau. Je bewegingsaanleg, het karakter van je stem, je talent en persoonlijkheid bepalen in welk soort voorstellingen je gaat werken. Of misschien ga je liever presenteren, dubben of spelen in televisieseries.

Waarom Musicaltheater bij Fontys?

  • Dé opstap naar een carrière in musicalvoorstellingen
  • Ijzersterke basis voor dans, zang en drama (triple threat)
  • Toonaangevende en internationaal georiënteerde opleiding
  • Onder één dak met andere kunstopleidingen, het bruist van creativiteit

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Musicaltheater ontwikkel jij je professionele performing skills door groeps- en individuele coaching en masterclasses van docenten uit het werkveld. Je speelt mee in voorstellingen en krijgt zicht op werken met regie, choreografie,  muziek, dramaturgie, licht enzovoorts.

  • Je volgt dans-, zang- en dramalessen en vakken als showrepertoire, spreekstem en zangtechniek
  • Je duikt in de theorie met onder meer solfège, anatomie en musicalgeschiedenis
  • Je ontwikkelt je persoonlijkheid en het vertrouwen in jezelf en in je performance
  • Je ontdekt ook of je talent hebt om musicals of theater te maken

Meer informatie vind je hier

er zijn geen afbeeldingen gevonden