In een vrijwel nieuwe bezetting met Joke de Kruijf, Frédérique Sluyterman van Loo, Winston Post en David Sanders is Liften 2: Girls Night-Inn’ het vervolg op Liften 1. In Liften 2 zijn nog steeds verbanden met de vorige show zoals de moord op de man van Saskia. Dit keer speelt het verhaal zich echter niet af in de lift, maar in een cel waar de twee vrouwen allebei in terecht komen met elk een eigen verhaal.

Saskia, gespeeld door Joke de Kruijf ontmoet in een politiecel Stefanie, gespeeld door Frédérique Sluyterman van Loo. De vrouwen lijken twee uitersten te zijn, maar groeien in de cel langzaam naar elkaar toe. Het verhaal begint op Oudejaarsdag. Een dag dat je het liefst bij familie en vrienden bent, maar Saskia en Stephanie komen in een kleine cel terecht en zijn aangewezen op elkaar. Dit wekt verwachtingen die helemaal uitkomen in Liften 2.

Daarnaast zijn daar Youri, gespeeld door Winston Post en zijn zoon Elias, gespeeld door David Sanders. Elias gaat een jaar op wereldreis en zijn vader Youri wil daar niets van weten en kan maar moeilijk afscheid van hem nemen en hem los laten.

Dit zijn twee verhalenlijnen die langzaam bij elkaar komen. Dat, in combinatie met diverse flashbacks, maakt dat er een interessante en afwisselende voorstelling ontstaat met mooie plots. Voeg daarbij de tandem Joke de Kruijf en Frédérique Sluyterman van Loo en de toon is gezet want deze vrouwen weten het verhaal goed neer te zetten, waarbij ze optimaal ondersteund worden door Winston Post en David Sanders. Liften 2 is een mooie combinatie van humor en mooie stevige one-liners maar durft ook moeilijke onderwerpen aan te snijden.

Het decor is eenvoudig en bevat een mooie symboliek waarbij de cel als het ware als liftcabine gezien kan worden. Daarnaast kan de cel gedraaid worden waarmee dit schijnbare simpele decorstuk heel praktisch gebruikt kan worden. Daarbij kan je als toeschouwer de rest in gedachten zelf wel invullen.

Deze tweede versie van liften zit uitstekend in elkaar en staat borg voor bijna twee uur heerlijk theater, verzorgt door een mooie cast die elkaar prima weet te vinden.

Meer informatie over Liften 2 vindt u hier https://www.il-entertainment.nl/liften2