De derdejaars studenten Musicaltheater van Fontys lieten tijdens hun voorstelling De Muze zien wat ze in hun mars hebben. En dat is veel, heel veel. Gedurende een uur werd in hoog tempo gedanst en gezongen. De nadruk lag op ensemblestukken maar daarbinnen kreeg eenieder zijn moment om te stralen. Wat opviel was dat de dans heel strak was en tot in de puntjes was verzorgd met mooie choreografieën.

De sfeer die de studenten neerzetten bij elk nummer was af en zorgde dat de tijd werkelijk voorbijvloog en van mij had het zeker nog even door mogen gaan. Dat had ongetwijfeld een grotere impact op de zangkwaliteit die, door het samengaan van uitsluitend nummers waarbij gedanst en gezongen wordt, danig werd aangesproken. Het leek echter of het totaal geen moeite kostte.

Er was veel afwisseling en juist die afwisseling maakte De Muze tot een swingende, gedreven en eerlijke voorstelling waarbij je niet gestoord werd door een decor en de nummers razendsnel op de planken wordt gezet in prachtige kostuums.

Vocaal was De Muze een feest. De sfeer die de studenten neerzetten bij elk nummer was af. Schitterende zang en dans werden samengesmeed tot een wervelende show met mooie rustpunten die daarna werden opgevolgd met misschien nog wel meer power.

Er waren 14 nummers die heel gevarieerd waren. Nummers uit o.a. Bonnie & Clyde, Hadestown, Bridges of Madison County en Natasha, Pierre & the great comet of 1812 kwamen voorbij.  Het is zo zonde dat maar heel weinig mensen deze topprestatie kunnen zien vanwege Corona.

Cast:

Isabel Diaferia, Dirk Dunnewold, Youri Harinck, Neal Jansen, Maxime Karsten, Bridget Looijmans, Kees Nieboer, Iwan Oorburg, Celine Rietmeyer, Keije Schepers, Esmee Tempels, Isabelle Verhoeven, Linde Vos en Bob van de Weijdeven

Creatives:

Tim van der Straeten, Yannick Plugers, Marnix Wetzer, Peggy Hegeman, Liesanne van Dongen, Juliette van Tongeren

Lees ook:
An American In Paris vanaf vrijdag voor korte tijd online
Fontys – 2018, Song and dance