Dat de studenten muziektheater aan de Fontys Hogeschool vocaal kunnen presteren, is duidelijk maar wat als je alle klassen en een aantal masterstudenten bij elkaar zet in een koor. Wat krijg je dan? Een geweldig koorconcert. Het koorconcert van Fontys is een jaarlijks evenement en was meestal tijdens De nacht van de kunsten te zien. Het concert is bedoeld om het talent en de passie voor zang van de studenten te laten zien aan het publiek.

 

De muziekzaal van de Fontys Hogeschool in Tilburg zal zo vol dat zelfs een muis geen plek kon bemachtigen. Dit concert zou absoluut niet misstaan in de concertzaal van de Schouwburg in Tilburg. De studenten brachten verschillende nummers, waaronder een aantal bombastische nummers. Dit zorgde dan ook regelmatig voor kippenvel. De derdejaars studenten namen de solo’s voor hun rekening. Het koor werd geleid door Michiel Ballhaus en op de vleugel begeleid door Steven van Gool.

Bij zo’n groot koor met zoveel kwaliteit kwamen de gekozen nummers perfect tot hun recht en kon het publiek volop genieten. Helaas duurde dit concert slechts een half uur en had het van ons nog een uurtje door mogen gaan, maar in maart gaan we weer in de herkansing.

Fontys Muziektheater

De beroepspraktijk stelt hoge eisen aan muziektheaterperformers. Ze moeten kunnen zingen en acteren op hoog niveau. De Fontys opleidingen Muziek- en Musicaltheater leiden jou op tot zanger/acteur of danser/zanger/acteur op een authentiek en solistisch niveau. Het karakter van je stem, je talent en persoonlijkheid bepalen in welk soort voorstellingen je gaat werken.