Op 21 juni zal Pi-Ter zijn eerste single, genaamd FINN, uitbrengen.  Een emotionele Ballad over kinderloos zijn op vaderdag. Pi-Ter (Pieter Van Nieuwenhuyze) geboren in Gent op 8 november 1983 maar ondertussen al 9 jaar woonachtig te Amsterdam , brengt op vaderdag deze single uit om een onzichtbaar probleem aan het licht te brengen.  Hij hoopt hiermee troost te kunnen bieden aan andere mensen die geen kinderen kunnen krijgen. “Het niet hebben van kinderen of het niet kunnen krijgen van kinderen wordt zelden of nooit belicht vanuit een mannelijk perspectief.” aldus Pieter.

 

Kinderloos op Vaderdag

Pieter schreef dit nummer nadat hij een weekend had doorgebracht met vrienden en hun kinderen.  “Als homo heb ik altijd geweten dat een kinderwens voor mij niet vanzelfsprekend is.  Na dat weekend drong het tot me door dat dat geluk niet voor mij weggelegd zou zijn.  Ondanks alle mogelijkheden is de biologische factor voor mij ontzettend belangrijk en ik zou dan ook alleen maar kinderen willen met mijn man.  Ik ben nog steeds benieuwd wat er uit ons tweeën zou voortkomen.”zegt hij

Pi-Ter

Pi-Ter is de naam waaronder Pieter Van Nieuwenhuyze zijn eigen nummers uitbrengt.  Pieter zag als kind de musical Peter Pan in het Ntgent en vanaf dat moment wist hij dat dat was wat hij wilde doen.  Zingen en acteren. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij in 2005 afstudeerde als meester in Dramatische Kunst (musical).  Sinds zijn afstuderen heeft hij in diverse theater-en  musicalproducties gewerkt in België en Nederland.  Afgelopen seizoen was hij te zien in de David Bowie musical Lazarus.

Releaseinfo:

Nummer op 14-06-2020 (Vaderdag België)

Clip op 21-06-2020 (Vaderdag Nederland)

Foto Roy Beusker