Gisterenavond spraken Renée van Wegberg, Julia Berendse en David van den Tempel met elkaar op ons Instagram kanaal. Julia kent Renéé onder andere van de musical Liesbeth List waar ze samen in speelden. 

Waar ze het over hadden kun je terugkijken in het interview dat in de verhaallijn staat op Instagram of op onze Facebookpagina

Renée van Wegberg

Renée voltooide haar opleiding aan de muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en was te zien in de musicals Annie, We Will Rock You (Duitsland), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (vertelster), Urinetown, Wicked (Elphaba), Tick Tick Boom! , 50 Tinten… de Parodie Nonsens en Expeditie Eiland.

Verder speelde ze in de toneelproducties De Vagina Monologen, De Man Die Het Wist, een hommage aan Hitchcock en in Kinderen geen Bezwaar. Daarnaast was Renée soliste in de theatrale liedjesprogramma’s Vive la France I en II, Op een mooie Pinksterdag, bij Musicals in Ahoy’ 2006 en Musical Classics in 2012, zong ze de rol van Maria Magdalena in Jesus Christ Superstar in Concert (2013, 2015) en toerde ze door China met het orkest Symphonic Impulse. Seizoen 2017 – 2018 speelde Renée de titelrol in Liesbeth List, de Musical en werd alom geprezen voor haar vertolking als Liesbeth List.

Renée werd de winnares van het televisie programma AVRO’s Sterrenjacht (2004), kreeg de titel “hét multi-talent van Nederland”, en won daarmee een hoofdrol bij Joop van den Ende Theaterproducties en een studiereis naar New York. Ook nam ze deel aan de finale van het Nationale Songfestival in 2005.
Renée leent haar stem aan verschillende tekenfilms, commercials, radio-jingles en computergames. Verder schreef ze eigen werk op haar EP You’ll Find Me en de single On Christmas Day. Momenteel is ze ook werkzaam als vocal coach.

Voor haar rol als vertelster in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en de rol van Suzan in Tick, Tick, Boom! werd ze genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award. In januari 2018 won Renée een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor Liesbeth List, de Musical.

Foto: Roy Beusker

David van den Tempel

David van den Tempel studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in de voorstelling Ode aan Willem Wilmink & Harry Bannink samen met de leden van Don Quishocking.

Na zijn opleiding was hij o.a. te zien in de muziektheater voorstelling Het meisje met het rode haar. Vervolgens was David in 2016 te zien in Soldaat van Oranje de musical. Hierna tourde hij in 2017 in de Musical Award winnende voorstelling, Adele, Conny, Jasperina – De Grote Drie. Vervolgens was hij in 2018 te zien in de musical The Full Monty en in 2018/2019 in Evita.

David maakte in 2015 zijn televisie debuut in de NPO telefilm Kamp Holland. Hij speelde de rol van Steven Bout en werd geregisseerd door Boris Paval Conen.

Ook speelde hij in 2016 de rol van Kevin van Dijk in een Virtual Reality film en in 2018 nam hij een gastrol in de serie Spangas voor zijn rekening. Ook speelde hij de hoofdrol in de korte film ‘Overspoeld’ onder regie van Lianne Klitsie.

Naast acteren en zingen geeft hij zangles aan veel professionele zangers en zangeressen.

Voordat David zijn studie volgde, werkte hij 5 jaar als onderofficier bij de Koninklijke Marechaussee.

Julia Berendse

Julia Berendse studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater te Amsterdam en was in haar laatste jaar gast leerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Jazz- en Musicaldans). Ze volgt nu zanglessen bij Rein Kolpa.

Na haar opleiding was Julia te zien als Robin van Locksley in Robin Hood en het verdwenen goud van I&L Entertainment en Seks Tips, wat je van nichten leren kan van Homemade Productions.

In 2016 nam ze tijdelijk de rol van zuster Maria Beyonce over in Nonsens van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Daarna was ze te zien als Elisah Baijens in Liesbeth List de Musical. Afgelopen seizoen was Julia te zien als Catastrophia in het ensemble van The Addams Family van TEC entertainment. Tevens was ze alternate voor de rol van Wednesday Addams.

Ze is lid van de kerngroep van De Brug Musicaltheater waarmee ze te zien was in Voor je ’t weet en Ordinary Days. Ook is ze werkzaam in verschillende voorstellingen van Stichting Vivendi en is ze swing bij De Radiodagen van Herman van Veen.

Als soliste was Julia verder te zien in Ode aan Wilmink en Bannink en Luister even wat ik vraag met onder anderen de heren van Don Quishocking ter ere van het Willem Wilminkfestival in Enschede en in 24 rozen voor jou een concert ter ere van de 100e geboortedag van Toon Hermans, geproduceerd door Maurice Hermans.

Lees ook:
Musicalsites praat met: Esmee Dekker