Gisteravond speelden Joris de Hoop en Pascal Cremer hun afstudeervoorstellingen aan de Master of Music Fontys Muziektheater. Als je een hbo-opleiding met succes hebt afgerond, kun je je carrière een extra impuls geven door een masteropleiding te volgen. Een masteropleiding geeft verdieping en bied je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren.

Pascal Cremer

Pascal heeft in Duitsland al in diverse musicals gespeeld. Zo stond hij naast Pia Douwes in Sunset Boulevard en was hij te zien in o.a. Chicago, Hair en West Side Story. Pia Douwes was onder de indruk van de stem van Pascal en stuurde hem naar Edward Hoepelman en betaalde zelfs zijn eerste zangles. Gisteravond studeerde hij af met zijn voorstelling Me, myself and I. Het was een voorstelling met monologen en verschillende muziekstijlen. Pascal heeft een groot bereik met zijn stem en zong o.a. het nummer A little bit of good uit Chicago. De voorstelling was tweetallig: Duits en Engels. 

Joris de Hoop

Joris de Hoop speelde ‘Goed geregeld’ met als ondertitel De perfecte theatervoorstelling. Joris vertelde dat hij gedegen onderzoek had gedaan naar de perfecte voorstelling en had op een flip-over zijn programma staan. Hij speelde een heerlijke voorstelling met de nodige humor en mooie verhalen. Vanaf de eerste minuut werd het publiek de voorstelling ingezogen en Joris wist regelmatig de zaal aan het lachen te krijgen. Met zijn mooie warme stem wist hij het publiek echter ook te ontroeren. Zijn nummers sloten perfect aan op de monologen waardoor de voorstelling een geheel werd.

Joris de Hoop speelde al in de musical Verliefd op Ibiza en zou te zien zijn in Mathilda de musical maar die musical is helaas gecanceld. De coaching/regie was in handen van Bertram van Alphen en Joris werd op de vleugel begeleid door Tom Dicke. Joris zong in de voorstelling o.a. het nummer ‘Nooit een acht’ maar kreeg gisteravond een zeer verdiende 8 voor zijn examen. Mocht Joris geen toekomst hebben in de musicalwereld ( wat ik betwijfel ) dan kan hij altijd nog aan de slag als cabaretier.