Dat vriendschappen belangrijk zijn, is bekend en dat geldt dus ook voor Jolijn Henneman en Yoran de Bont die mede om dat te vieren een concert gaven in Theater Idea in Soest samen met Billy Maluw (piano) en André van Damme (drums). Jolijn en Yoran kennen elkaar door de productie Grease. Jolijn als understudy Sandy en Yoran als understudy Danny en Vince Fontaine. Dat was het begin van hun vriendschap en inmiddels zijn zij elkaars beste vrienden. Die vonk was gisteravond te zien maar vooral te horen tijdens hun helaas eenmalige concert waar ze in een intieme setting diverse nummers lieten horen waar ze zelf zo van houden. Een van de mooiste momenten was de mash-up uit Les Miserables en Phantom die ze samen perfect brachten.

 

Het toneel was omgetoverd in een kleine huiskamer waarbij Yoran uit alle hoeken nog elektrische kaarsen haalde waarmee hij de sfeer net nog wat intiemer maakte. Jolijn en Yoran hebben van deze avond een mooi intiem feest gemaakt waarbij ze ook vertelden over de tijd met Corona en hoe zij en al hun collega’s blij zijn dat de theaters weer open zijn maar ook het publiek dat mag genieten van de voorstellingen die weer gespeeld worden.

Producent Nathan Markuszower gaf na afloop aan dat er nog meer concerten gepland staan waarover over een aantal weken meer nieuws naar buiten zal komen.

Jolijn Henneman

Jolijn Henneman studeerde in 2014 af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Ze verwierf met name bekendheid door haar rol als Elin Dublois in de soaps Nieuwe Tijden en Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2021 deed zij mee aan het televisieprogramma Op zoek naar Maria, hierin viel zij vlak voor de finale af. Verder was zij o.a. te zien in Grease, Showponies en MAMMA MIA!.

Yoran de Bont

Yoran de Bont behaalde in 2011 zijn Bachelor Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Hij was te zien in Urinetown, The Little Mermaid, Grease, My Fair Lady, Evita, AIDA in Concert, Hello Dolly en The Rocky Horror Show. Momenteel is Yoran te zien in One de musical als Amon.

Billy Maluw

Billy Maluw was als singer/songwriter onder andere te zien in The Voice of Holland en is een veelgevraagd begeleider voor musicalsterren als Pia Douwes, Stanley Burleson en vele anderen.

André van Damme

André van Damme is al meer dan 25 jaar veelgevraagd drummer bij inmiddels meer dan 70 musicals en theaterproducties van o.a. De Graaf en Cornelissen en Stage Entertainment. Billy en André zijn komend theaterseizoen onderdeel van de live band in de musical The Prom.