Jessica Celine Steinherr en Floor Bruggenwirth studeren Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool van de kunsten in Tilburg. Een aantal van hun schoolgenoten zaten in de musical The Prom waaronder ook Floor. Jessica speelde in Vergeet Barbara en de spektakelmusical 1830.

In Eigen Werk kunnen de studenten hun eigen keuzes maken over wat ze willen vertellen, spelen, zingen en dansen. Dit onder begeleiding van coaches die hen begeleiden door het proces.

De spits werd afgebeten door Jessica Steinherr met haar Eigen Werk ‘Even’ gecoacht door Roeland Vos en Peggy Hegeman. Jessica werd muzikaal begeleid door Marnix Wester, Glenn van Hoof en Kobe Donckers. Haar medespeler was Rick van der Belt.

Jessica wilde een mooie boodschap brengen, verpakt in een zelfgeschreven verhaal dat herkenbaar genoeg was voor de toeschouwers om zichzelf in te kunnen verplaatsen maar tegelijkertijd ook fantasievol genoeg om het publiek mee te nemen naar een andere wereld. Een wereld van poëzie, muziek en een klein beetje goddelijke magie. De goddelijke magie van zus en broer, Artemis en Apollo.

Jessica begon meteen indrukwekkend gekleed in een schitterde jurk die mooi om haar gedrapeerd was. Apollo daalde af en ontmoet zijn zus die hij nauwelijks mag zien van hun vader Zeus die zijn torn, door middel van donder en bliksem, laat gelden.

Apollo vertelt zijn zus dat mensen overdag maar met elkaar blijven vechten, strijden en elkaar leed toebrengen en het liefst sluit Apollo zijn ogen. Hij blijft echter kijken omdat hij iemand zoekt die hem hoop geeft. Artemis ervaart rust en onrust, hoop en wanhoop ontelbaar veel kunstenaars, gedichten en liederen waar ze als godin alleen overdag naar zou kunnen luisteren maar omdat ze in de nacht leeft daar niet van kan genieten.  Artemis wil haar taken neerleggen omdat ze nooit liederen en gedichten kan horen die overdag gezongen en voorgedragen worden. Ondanks dat broer en zus bij elkaar willen blijven, roepen hun taken en hun vader Zeus hen en scheiden hun wegen elkaar weer. Apollo verlaat de dag en Artemis begint haar nacht.

Jessica en Rick zingen en spelen hun verhaal geweldig en gaan als het ware samen in het verhaal op en laten dit op hun publiek inwerken.

Floor Bruggenwirth had haar eigen muziek en teksten geschreven voor haar voorstelling en had haar coach Zjon Smaal al vorige zomer benaderd of hij haar wilde coachen. Floor werd verder vocaal gecoacht door Sofie Dirkx en muzikaal begeleid door Marnix Wester. Haar medespeler was Ward van Klinken die Floor van jongs af aan kent.

Het centrale thema was zelfgroei in het Eigen Werk van Floor met de titel ‘Oei ik’.

Floor laat in haar Eigen Werk verschillende kanten van zichzelf zien in diverse nummers waarbij ze aftrapt met een eigen nummer dat uiteindelijk bepaald wordt door Ward die haar steeds onderbreekt om haar een bepaalde richting in te sturen. Dit in een komische hilarische sketch waarbij ze elkaar perfect aanvoelen.

Bij de sketches zitten we dan bij een diëtiste die niet wil dat je gezond leeft maar juist veel eet en weinig beweegt om in een andere sketch bij een psychiater te zitten die eigenlijk zelf therapie lijkt nodig te hebben. Later duiken Floor en Ward als twee zonnebloemen op om  een fotosynthese neer te zetten door middel van een rap.

Floor begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en met haar mooie zuivere stem zingt haar nummers begeleid door Ward op de cajon. Komische nummers worden door Floor afgewisseld met mooie nummers en ontstaat er een afwisselende voorstelling waarmee ze haar publiek stil krijgt en dan bij een sketch luid laat lachen en met al die stijlen toont ze al haar talenten waarmee ze absoluut overtuigt.

Jessica en Floor hebben met hun Eigen Werk een mooie variatie van voorstellingen laten zien waar ze met trots op terug mogen kijken.