Lisa van der Ven, Sem van der Hijden en Shay Lachman studeerden gistermiddag glansrijk af met de prachtige voorstelling Gebroken Vleugels ( Broken Wings ). Ze kregen daarbij hulp van medespelers Arnout Bultje en Gerben Timmermans. André van Hest was de regisseur van deze voorstelling. Bij binnenkomst in de Wat Hal viel al meteen het decor op. Je waande je direct in het Midden-Oosten.

Lisa van der Ven, Sem van der Hijden en Shay Lachman zijn vierdejaars studenten Muziektheater Fontys. Tijdens je afstuderen krijg je alle vrijheid. Je kiest zelf een regisseur, eventueel een band en of je alleen of samen een voorstelling gaat spelen. Voor Lisa, Sem ven Shay was die keuze niet moeilijk aangezien ze hele goede vrienden zijn.

De chemie tussen hen speelde ook een grote rol tijdens de voorstelling. Je zag gewoon dat ze elkaar blindelings aanvoelden. Wat volgde was een zeer indrukwekkende voorstelling. Natuurlijk is het verhaal mooi, maar dat wil nog niet zeggen dat de voorstelling ook mooi wordt. Vanaf het begin word je het verhaal ingetrokken en volgens mij was er niemand die aan het einde nog droge ogen had.

Het was zo zonde dat ze deze voorstelling, maar mochten spelen voor een zeer select publiek. Deze voorstelling verdient het om door veel meer mensen gezien moeten worden. De spelers, band en crew waren vooraf vanzelfsprekend getest op Corona en alles was volgens de regels zodat er van een veilige voorstelling sprake was.

Broken Wings ging in première in het Theatre Royal Haymarket in 2018 in semi-geënsceneerde concertvorm. Broken Wings is gebaseerd op de roman uit 1912 van de iconische Kahlil Gibran en is geschreven door Nadim Naaman (The Phantom of The Opera, Sweeney Todd) en Dana Al Fardan, een van de belangrijkste hedendaagse componisten van het Midden-Oosten.

De gebeurtenissen van Gebroken Vleugels belichten de belangrijkste kwesties van die tijd, maar de thema’s die aan de orde worden gesteld, zijn vandaag de dag nog steeds relevant. De strijd voor gendergelijkheid, de vrijheid om lief te hebben wie we willen, traditie versus moderniteit en rijkdom versus geluk zijn nog steeds orde aan de dag.