Vandaag vond de perspresentatie plaats van Shrek De Musical bij Wereld Erfgoed Fort bij Rijnauwen, dat speciaal voor deze gelegenheid volledig was omgetoverd tot het moeras van Shrek. Het moeras van Shrek is de thuisbasis van het personage Shrek en is een plek waar hij graag alleen is en waar hij zichzelf kan zijn zonder gestoord te worden. Het moeras speelt ook een rol in de relatie tussen Shrek en zijn vrienden, zoals Donkey en Princess Fiona. In de films wordt het moeras vaak afgebeeld als een grauwe, modderige en afgelegen plek, maar voor Shrek is het zijn veilige haven waar hij rust en privacy kan vinden.

Shrek de musical

De musical “Shrek” is gebaseerd op de populaire animatiefilm en volgt het verhaal van Shrek, een ogre die het land moet redden van de slechte Lord Farquaad. De musical bevat humoristische dialogen, catchy liedjes en kleurrijke personages. Het is een familievriendelijke productie die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. De muziek en kostuums dragen bij aan de magische sfeer van het verhaal en maken het een waar spektakel om naar te kijken. Overall is de musical Shrek een vermakelijke en hartverwarmende productie die de kijker meeneemt naar het betoverende land van Far Far Away.

In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden.

Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaalt het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment is een Nederlands entertainmentbedrijf dat bekend staat om zijn theater- en televisieproducties voor kinderen en families. Ze produceren onder andere de populaire theatershows en televisieseries van onder andere Brandweerman Sam, Peppa Pig en Woezel & Pip. Van Hoorne Entertainment staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producties en heeft in de loop der jaren een grote fanbase opgebouwd onder jonge kinderen en hun ouders.

Cast:

Shrek – René van Kooten
Fiona – Linda Verstraten
Ezel – Qshans Thode
Heer Farquaad/us Ezel – Darren van der Lek
Ensemble/us Fiona – Annefleur van den Berg
Ensemble – Marisa van der Meer
Ensemble – Valerie van Krimpen
Ensemble/is Shrek – Sem van der Hijden
Ensemble – Guus Boswinkel
Ensemble – Juliette van Tongeren
Ensemble – Boyd de Laat
Ensemble – Maxime Karsten
Ensemble – Karlijn van der Linde
Ensemble – Winter Twilt
Ensemble – Olivia Burleson
Dance Captian/swing – Isabelle Verhoeven
Swing – Joran Fokkens
US Heer Farquaad/us Shrek – Bart Mijnster
Kleine Fiona: Bibi Stolze, Elin van der Hoeven, Elise-Lotte de Bree, Jill Kranenburg, Lauren Fuijkschot, Renske Marra

Creatives:

Boek en teksten – David Lindsay-Abaire
Muziek – Jeanine Tesori
Vertaling en dramaturgie – Mark Haayema
Regie – Bas Groenenberg
Kinderregie – Valerie van Krimpen
Choreografie – Stijn Mac Gillavry
Muzikaal leider – Aron Bruisten

Voor meer informatie: https://www.vanhoorne.com/shrek

Peggy de Haan