Edward Hoepelman heeft op de Fontys Hogeschool voor muziektheater studenten begeleid die je ziet in musicals in Nederland zoals bijvoorbeeld Milan van Waardenburg, Celinde schoenmaker, Linda Verstraeten, Freek Bartels en Brigitte Heitzer, maar ook in het buitenland, zoals Anouk van Laake ( understudy Christine in The Phantom of the Opera in Londen ) en Nienke Latten (Rebecca in Wenen), en vele anderen.
Samen met de cast en creatives is Edward nu bezig met een schitterende voorstelling die in theater Jan van Besouw in Goirle wordt gespeeld, Merrily we roll Along.
Klik hier voor een korte impressie.
Creatives
Merrily We Roll Along is een grootse musical met een live orkest, geschreven door de beroemde Stephen Sondheim. Paul van Ewijk die verantwoordelijk is voor vele producties zoals The Prom, Titanic, Evita en My Fair Lady is de regisseur van deze musical.
Erik Vlasblom is de muzikaal leider die samen heeft gewerkt met vele coryfeeën uit cabaret en hij is ook popmuzikant. Florian Boutonnier (Stage Entertainment, Studio 100, Musical van Vlaanderen ) verzorgt de staging en choreografie van deze productie. De zang coachng is in handen van Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en Katrien Verheijden
Edward is enthousiast over deze productie. Het stuk is geweldig. Het is een van de weinige stukken dat begint met het einde en het eindigt bij het begin. Sondheim is een meester om ervoor te zorgen dat elke noot raak is. Er is nooit iets overtolligs in het stuk en dat maakt de producties van Sondheim zo speciaal. Er staat een cast van 24 personen op het toneel. De derdejaars studenten muziektheater zullen de hoofdrollen spelen en de tweedejaars zullen het ensemble vormen. Veel van deze studenten zul je later terugzien op het toneel en nu is de kans om ze al aan het werk te zien in deze schitterende productie in een koel theater. Volgens Edward is het geheim van de hoge kwaliteit het waanzinnig goede docententeam.
Merrily we roll along
Merrily we roll along vertelt het verhaal over de vriendschap van Frank, Charley en Mary. En hoe die vriendschap in 20 jaar verandert en uiteindelijk leidt tot een definitieve breuk. Een verhaal over jezelf trouw blijven, over kunst versus commercie. En dat dan achterstevoren gespeeld, beginnend in 1976 en eindigend in 1957, waar het drietal elkaar ontmoet tijdens het spotten van de Spoetnik.
Er is de laatste weken elke dag hard gewerkt aan deze productie door de studenten en het creatieve team zoals dat ook bij een professionele productie gaat en dan zijn die vijf weken nog kort maar het geeft wel aan hoe professioneel deze productie is opgezet en om die reden niet onder doet voor producties die groot gepromoot worden door de reguliere producenten.
Kaarten kunnen je bestellen bij de kassa van Cultuur Centrum Jan van Besouw. Klik op de link, bestel jouw kaarten en kom kijken.