Nog een paar dagen en dan gaat de langverwachte productie NOORD in première. De Eurohallen in Zuidbroek zijn omgebouwd tot een waanzinnig theater, met een immens surround filmdecor van zeven meter hoog en 70 meter breed. De repetities zijn nog in volle gang, maar de cast, de muzikanten en dansers hebben hun plek inmiddels gevonden op het podium, omringd door het immense decor.

Beelden geschoten op het Groninger wad, in de koolzaadvelden, in de Noordpolderzijl en in het zwembad van Hoogezand, zullen erop geprojecteerd worden, zodat je, als publiek bijna letterlijk meegezogen wordt in het verhaal.

Het zeven meter hoge, gebogen beeldscherm is imposant en toont meer dan levensgrote filmbeelden, beelden die de afgelopen twee jaar geschoten zijn op het Groninger wad, in de koolzaadvelden, in de Noordpolderzijl en onder water. In die periode ging Nederland op slot, als gevolg van de Corona pandemie, maar het productieteam van NOORD gaf geen moment de moed op en met trots tonen zij nu NOORD.

NOORD, een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van het bestaan, vol live muziek, spectaculaire filmbeelden en effecten. Voor het publiek een magische en unieke beleving waarin de dijken breken en de aarde zijn verhaal vertelt. Je komt ogen en oren tekort.

Geke Hoogstins, schrijfster, tevens regisseur en producent, brengt met NOORD een ode aan onze aarde, maar wil hiermee ook het prachtige noorden van ons land op de kaart zetten. Met passie spreekt ze over hoe het haar aan haar hart gaat hoe we met elkaar de aarde exploiteren. Vandaar deze, voor haar ondertussen vertrouwde, thematiek. Een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan, over durf, doorzettingsvermogen en de kracht van samenwerking. Aan actuele thema’s geen gebrek. Klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen. Alles komt aan de orde in dit spannende (liefdes)verhaal, waarin Menke (actrice Esmee de Boer) op zoek gaat naar de oorzaak van een op mysterieuze wijze verdwenen boerderij, inclusief boer Tjeert (acteur Albert Secuur).

Hoogstins maakte eerder naam in de theaterwereld door o.a. haar producties “Walkyre Echo’s”, “Terugkeer naar Gaia” en “Onderweg naar later”.

Theaterspektakel Noord is vanaf 3 september bijna 30 keer te zien in Theaterhallen Zuidbroek, de theaterhallen bieden dermate veel ruimte, dat zonder problemen voldaan kan worden aan de Corona maatregelen.

Meer informatie: www.noordtheater.nl.

De ticketverkoop loopt en de eerste avonden zijn al uitverkocht.

Foto Jaap Menses