Musicaltheatergroep “De Hanswijckers” bestaat uit een groep jongeren in de leeftijd van 11 tot 19 jaar. Ieder seizoen spelen zij een bestaande musical, en zij doen dit al meer dan 50 jaar! Dit jaar is de keuze op Seussical gevallen.

‘Seussical de Musical’ is gebaseerd op verhalen van Dr. Seuss. Dr. Seuss was een Amerikaanse kinderboekenschrijver dichter, en tekenaar. Hij publiceerde in zijn leven in totaal meer dan zestig boeken waaronder o.a. ‘The Cat in the Hat‘, ‘How the Grinch stole Christmas‘, ‘Horton hatches the egg‘ en ‘Horton hears a Who‘ 

Zijn kinderboeken zijn tot op de dag van vandaag populair in vele landen en zijn meermaals bewerkt voor film en televisie en de meest bekende titels komen samen in deze vrolijke en fantasierijke musical.

Lynn Ahrens, Stephen Flaherty en Eric Idle bedachten het concept, de muziek en de liedteksten en Peter van den Berg verzorgde de Nederlandse vertaling. De Hanswijckersgroep heeft onder de artistieke leiding van Sophie van Hecke elke donderdagavond hard gerepeteerd om dit weekend in theater De Beun in Heiloo hun kunsten te vertonen.

En dat werpt zijn vruchten af, want de show staat geramd. Zelfs toen het technisch even mis ging, gingen ze professioneel door totdat de techniek ingreep voor de showstop. Super knap!

Zowel tijdens de groepsnummers als bij de solo’s spat het enthousiasme ervan af en zie en hoor je dat er knetterhard gewerkt is. Ook de vormgeving is prachtig, mooie kostuums heel vernuftig bedacht aangezien er hoofdpersonages als een olifant, een kangoeroe, apen en paradijsvogels voorbij komen. Hoogtepunt in de eerste akte was wel de ‘Denks’ (het seussicalwoord voor fantasiegedachten) over de onderwaterwereld.

En hoewel elke acteur evenveel credits verdiend lichten we toch even iemand eruit: want de rol van ‘Kat in de Hoed’ heeft er een moeilijkheidsgraad bij en dat is komische timing. En daar heeft Floortje Bart behoorlijk talent voor. Zij ‘leidt’ het verhaal maar zorgt ook voor de komische noot en niet alleen door haar tekst maar ook haar typetjes en interpretatie.
Maar gezien het algehele talent in de groep zal het een kwestie van tijd zijn voordat het volgende talent naar voren stapt. Want ze hebben stuk voor stuk potentie om groots te worden! En dat kan ook niet anders want ‘alles waar je aan denkt is mogelijk’!

Wil je Musicalvereniging de Hanswijckers volgen dan kan dit via www.Hanswijckers.nl

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen