Sinds begin van dit theaterseizoen trekt René van Kooten met zijn jubileumshow Op Zoek naar René door het land. Tijdens deze avonden treedt hij steeds op met één wisselende musical-collega. Op maandag 30 januari is er een speciale XXL-editie in theater De Meervaart in Amterdam waarbij hij voor slechts één avond met alle dames tegelijk op het toneel zal staan. Naast eerder bekend gemaakt namen kunnen we onthullen dat ook Gaia Aikman deze avond te zien zal zijn.

 In het theaterconcert Op Zoek Naar René, welke door pers lovend is ontvangen, blikt de acteur terug op zijn 25 jaar in het theatervak. Hij doet dit door elke avond met een steeds wisselende musical-collega het podium te betreden. Speciaal en exclusief voor theater de Meervaart in Amsterdam maakt René op maandagavond 30 januari een XXL-versie van zijn jubileumshow. 

Deze avond had al een prachtige line up, René ontvangt maar liefst 4 topvrouwen uit de Nederlandse theaterscene. Lone van Roosendaal, Brigitte Heitzer, Carolina Dijkhuizen en Vajen van den Bosch. Maar daar is nu zelfs een vijfde gast aan toegevoegd. Ook Gaia Aikman treedt deze avond op in de show van René. We mogen nu echt spreken van een uniek concert met de crème de crème van de Nederlandse musicalvrouwen.

Gaia begon haar carrière in 2004 als kleine Nala in de musical Lion King, waar ze ruim 10 jaar de rol speelde van volwassen Nala. Verder was ze tien in de musicals: Dreamgirls, The Bodyguard en TINA – De Tina Turner Musical. Dit jaar is Gaia te zien in de titelrol van Disney’s AIDA.

 Op Zoek Naar René 

Na grote producties als Miss Saigon, Aïda, Jersey Boys, Aspects of Love, Bridges of Madison County, Evita en nu Titanic de Musical hoorde René net iets te vaak: ‘Echt zonde dat je in musicals zit, want met jouw mogelijkheden zou je ook zanger kunnen worden’. Dit schreeuwde om een zoektocht. De vragen die tijdens deze zoektocht naar boven komen, worden allemaal beantwoord tijdens de persoonlijke show. 

Uiteraard samen met veel muziek; van René zelf, uit de vele voorstellingen waar hij hoofdrollen in vertolkte, maar ook muziek die alles vertelt over René als persoon en als artiest. René wordt hierbij begeleid door zijn eigen live-band die bestaat uit Nederlandse topmuzikanten en er is elke avond een speciale gast. De speciale gasten zijn vrienden die René gedurende zijn 25 jaar in het vak zijn tegengekomen, dit zijn afwisselend: Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Vajèn van den Bosch, Maaike Widdershoven en Carolina Dijkhuizen. René maakt een reis langs zijn eigen (muzikale) herinneringen en voegt uiteindelijk, samen met zijn publiek er een nieuwe, onvergetelijke, aan toe. 

Op Zoek Naar René wordt geproduceerd door Schultheis & van Kooten Live Entertainment. De speciale XXL-editie is enkel te zien op maandag 30 januari, de reguliere voorstellingen van Op Zoek Naar René zijn nog te zien tot 11 februari in diverse theater. Voor een speellijst klik hier