Friederike Kury is studente aan de masteropleiding Master of Music – Music Theatre aan de Fontys Hogeschool in Tilburg die zij volgde na haar studie aan de Universität der Künste in Berlijn. Vandaag speelde zij haar Master Recital ‘Is that a Third-life crisis?’ in Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. Deze recital is de afsluiting van haar studie en ook een spannend moment.

Het recital is een voorstelling van een uur waarbij Friederike alles liet zien wat zij in huis heeft qua dans, zang en spel. Het verhaal van Friederike ging over een jonge vrouw van 28 jaar die in een crisis zit en die niet kan besluiten wat ze wil. Welke keuzes moet ze maken en waarom maakt ze geen keuze?

Haar kleurkeuze is blauw. Als ze in de ochtend op staat, duurt het uren voordat ze de deur uit gaat en keert halverwege de reis met de lift naar beneden terug om wat anders aan te trekken. De make up wordt onderweg steeds bijgewerkt en ze heeft al twee jaar geen seks gehad. Kortom, crisis alom.

Friederike beschikt over een mooie fijne stem en beheerst vrijwel alle aspecten voor muziek- en musicaltheater, wat ook terug te vinden is in haar recital die nummers kent uit alle genres maar ook niet te vergeten in haar spel en dans. Alles klopte tijdens het recital van Friederike en als ze zenuwen had, dan was daar weinig van te merken. Ze begeleidde zichzelf ook nog een nummer op de vleugel. De andere nummers speelde Steven van Gool op de vleugel. 

Friederike had 17 nummers in haar recital opgenomen in drie talen wat aangeeft hoe veelzijdig deze vrouw is. Een van de nummers van Friederike heet ‘I’m small’ dat zij zelf geschreven heeft maar deze performance was absoluut groot en van hoog niveau. De regisseur was Ad Knippels en Friederike werd bijgestaan door Roelof van der Star, Gerben Timmermans en Ward van Klinken.

Master of Music van Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Je leert je zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en keuzes te maken in je artistieke groei. Je bouwt aan een netwerk van musici, andere kunstenaars en zakelijke partners. Connecties waar je tijdens, maar ook na de masteropleiding profijt van hebt. Je hebt een scala aan mogelijkheden om je opleiding persoonlijk vorm te geven, met hulp van onze vaste én externe docenten. Voor je artistieke ontwikkeling beschik je over een persoonlijk budget. Hieruit kun je lessen van docenten binnen en buiten het instituut bekostigen.

  • Keuze uit vijf majors: klassiek, jazz, pop, theatermuziek of zang en leiderschap
  • Onderdeel van de creatieve learning community van Fontys Hogeschool voor de Kunsten
  • Beschikking over een persoonlijk budget om in te zetten voor jouw individuele programma
  • Werken met (inter)nationale partners en je professionele netwerk verbreden

Meer informatie vind je hier