Friederike Bauer en Jip Verdellen waren de volgende studenten van De Fontys Hogeschool – Muziektheater die na de eerste indrukwekkende afstudeervoorstellingen van afgelopen vrijdag aan de beurt waren.

Friederike Bauer

De spits werd afgebeten door Friederike Bauer die als regisseur Marc Krone had voor haar voorstelling met de titel ‘Der Schleier fällt’. Zij werd ondersteunt door Rick van den Belt, Philip Krom, Marian Niklas-Werner, Roelof van der Sar, Clarissa Bruhn, Larissa Boersma, Demi Hubers en Jessica Steinherr. De muzikale leiding was in handen van Marco Braam die Friederike ook op de vleugel begeleidde.

Friederike vertelde in haar voorstelling het verhaal van keizerin Sissi van Oostenrijk waarbij ze, begeleid door verteller Rick van der Belt die tevens de rol van keizer speelde, haar publiek meenam in het verhaal. Friederike speelde de vrolijke Sissi als klein meisje wat perfect bij haar past maar wist ook te overtuigen in de dramatiek en het sterke karakter dat Sissi had, mede ook door haar krachtige zang. Het samenspel met Rick van der Belt en Philip Krom was heel erg mooi om te zien. Daarnaast beschikte Friederike over mooie kostuums die helemaal pasten in het verhaal met als uitschieter een schitterde keizerlijke robe.

Friederike zal na het afronden van haar studie weer terugkeren naar Duitsland waar ze in een opera aan de slag zal gaan die ook in Nederland te zien zal zijn.

Jip Verdellen

De volgende studente die het toneel betrad was Jip Verdellen. Jip vertelde het verhaal van Sally Bowles mede gebaseerd op het boek van Christopher Isherwood en bewerkt samen met Brigitte Odett.

Jip haar medespeler was Jeroen Stigterman waarmee Jip samen haar verhaal over Sally Bowles vertelde. De vijfkoppige band bestaande uit Jeroen Mooi, Lieke op ’t Roodt, Niels van Dorst, Mattia Mattranga en Jelle Rijssenaars stonden Jip bij in haar voorstelling. De regie was in handen van Anouk Beugels.

Sally Bowles is een vrouw die in 1939 in Berlijn als cabaretzangeres werkt en daarnaast hoopt filmactrice te worden en als het even mogelijk is ook een rijke man hoopt te strikken die al haar schulden betaald. Clifford Bradshaw’s, die haar toevallig ontmoet en een goede vriend van Sally wordt, vertelt in de voorstelling als het ware het verhaal van Sally.

Jip speelt de rol van Sally op een mooie komische maar ook dramatische manier. De komische timing is perfect wat door het publiek met gulle lach wordt beloond. Daarbij zingt Jip krachtig en overtuigend de nummers waarbij ze elke stemming van Sally perfect oppikt. Jip weet haar publiek van het begin tot aan het einde te boeien met haar verhaal en spel.

 

Jip zal te zien zijn in Lokroep de musical.