Gisteravond was de allerlaatste voorstelling van Fontys Musicaltheater klassiek met de titel ‘For I have Sinned’. Helaas moet deze afdeling van Fontys stoppen en hadden de huidige vierdejaars studenten de eer om de allerlaatste voorstelling te spelen. En wat voor voorstelling! Een voorstelling die werkelijk alles in zich had.

De setting was mooi opgezet op het toneel van de Wat-hal. Het toneel bestond uit diverse catwalks en een rechthoekig vlak. De belichting was heel gedetailleerd in opzet met mooie effecten die perfect belicht werden door de diverse movingheads die daardoor nog meer dynamiek gaven aan de voorstelling. De balustrade boven het toneel gaf nog een extra dimensie samen met de oppervlakten die tussen de diverse catwalks lagen, waarbij ook daar de belichting mooi was ingepast.

De zeven studenten speelden een mooie, humoristische, eigentijdse voorstelling waarbij ze hun talenten goed konden etaleren. Het is jammer dat de opleiding bij Fontys moet stoppen, want deze zeven studenten lieten zien dat ze voortreffelijk en veelzijdig zijn opgeleid, zowel qua spel als qua zang. Daarnaast kunnen ze onversterkt in een grote zaal geweldig presteren. Het verhaal was tragisch en komisch en werd in meerdere talen gezongen met tussendoor Nederlandse teksten. Die wisselwerking schoof perfect in elkaar en daardoor boeide deze cast vanaf het begin het publiek in de vrijwel uitverkochte zaal.

 

Doordat het verhaal over de zeven zonden gaat, is het eigenlijk heel herkenbaar omdat iedereen wel een of meerder van deze zonden in meer of mindere mate zal herkennen en hielden de studenten daarmee ook nog een spiegel voor aan het publiek.

Verhaal For I have sinned

U kent ze allemaal. De zeven zonden. Sterker nog: waarschijnlijk worstelt u dagelijks met deze demonen in uzelf. Ze kronkelen en spartelen in de diepste krochten van uw zijn en het is een dagelijks gevecht om uw greep op de deksel van deze afschuwelijke doos van Pandora niet te verliezen. Dus wat als u mocht kiezen? Wat als u de hoogste rechter zou zijn, die midden in het vagevuur één uit zeven zielen en zeven zonden mocht kiezen die terug zou mogen gaan om het opnieuw te proberen? Kom kijken, zie, hoor, en kies wijs. De aarde is al verrot genoeg.

In juli studeren deze studenten af met hun solovoorstellingen.

Cast:

Lynn Schoone – Hoogmoed
Pien Smeets – Wraak
Yasmijn Kooren – Vraatzucht
Guus Smedts – Lust
Mark Zielhorst – Luiheid
Sydney Smeets – IJdelheid
Eleonora Visentin – Jaloezie
Brigitte Odett – Onheil

Viool: Gyða Stephensen
Klarinet: Purcell de Noten
Piano en muzikale leiding: Gabrielka Clout

Regie en concept: Michelle van Daalhoff
Choreografie: André de Jong
Arrangeur: Robert Jan Kamer
Zangcoaching: Harry Ruijl, Peggy Hegeman
Regieassistentie: Morann De Langhe
Licht en techniek: Klundert AV