Na twee jaar afstand houden en binnen zitten, zijn we allemaal klaar voor een feestje. Een grote spetterende party waar we al onze zorgen kunnen vergeten. Dit weekend speelden de tweede- en derdejaars Muziektheater Fontys de voorstelling Bright Lights Big City. Een ensemblestuk dat gaat over jonge mensen, hier en nu. De derdejaars speelden afwisselend een hoofdrol of een kleinere rol. De tweedejaars vormden het ensemble.

Bright Lights Big City

Sinds zijn vrouw Amanda hem verliet voor een carrière als topmodel, glipt het leven van veelbelovend schrijver Jamie steeds meer door zijn vingers. Overdag is hij Fact Checker bij een glossy tijdschrift, maar ’s avonds duikt hij in het duizelingwekkende nachtleven van New York, waar hij met drank, drugs en seks de onaangename zaken van het leven probeert te vergeten. Tevergeefs: zelfs tijdens zijn cocaïneroes wordt Jamie geplaagd door beelden uit het verleden: het sterfbed van zijn geliefde moeder, de moeizame verhouding met zijn jongere broer, de eerste fase in zijn relatie met Amanda. Als broer Michael op de stoep staat, klaar voor de confrontatie, komt alles in een stroomversnelling terecht, en lijkt Jamie af te stevenen op een totale breakdown …

Het decor voor deze voorstelling bestond uit een grote catwalk in de vorm van een ‘X’ die middel in de Wat Hal was geplaatst waar omheen en binnen de X stoelen voor het publiek waren geplaatst. Er was groots uitgepakt met licht en met een geweldige band onder leiding van Erik Vlasblom die de hele voorstelling veel power gaf.

 

 

De voorstelling werd gespeeld zoals het hoort en dat is flashy en turbulent. Iets dat absoluut ook te horen was in de geweldige nummers die door de studenten met veel kracht en bezieling gezongen werden. Ook de choreografie was strak en had alle power die past bij deze musical die zeker ook zijn mooie en kwetsbare momenten kende en niet verdronk in alleen maar veel energie. In tegendeel. Alles was perfect in verhouding en werd gedreven gebracht door de studenten die ondanks de hoge temperatuur in het theater alles gaven.

Er was voor een mooie staging gekozen door creatief gebruik te maken van de x-vormige catwalk die alle vier de uiteinden soms simultaan en dan ook weer beurtelings gebruikt werden. In deze show gebeurde veel en als publiek kwam je ogen te kort maar toch slaagde men er in de focus op de relevant gebeurtenissen te houden waardoor de essentie van het verhaal absoluut niet verloren ging.

Cast Bright Lights:

Arnout Bultje – Jamie
Nigel Vugts – Tad
Kevin Manuputty – Michael
Kim Cornelissen – moeder
Silvana Rocha – Amanda
Demi Hubers – Vicky
Clarissa Bruhn – Clara
Brecht Coppers – Coma Baby
Bjorn Geudens – Chuck Bean
Anna Felke – Mary O’Brian
Danique Dusée – Elise
Wera Misset – Theresa
Elise van Wanrooij – coke girl/Elaine
Ramon Andriessen – Tim

Cast Big City:

Bjorn Geudens – Jamie
Brecht Coppers  – Tad
Ramon Andriessen – Michael
Wera Misset – moeder
Danique Dusée – Amanda
Anna Felke – Vicky
Elise van Wanrooij – Clara
Nigel Vugts – Coma Baby
Arnout Bultje – Chuck Bean
Clarissa Bruhn – Mary O’Brian
Silvana Rocha – Elise
Demi Hubers – Theresa
Kim Cornelissen – coke girl/Elaine
Kevin Manuputty – Tim

Ensemble:

Esmee van Oostende, Jannes Matthee, Neel Hannes, Noa Groenen, Iris Spies, Ward van Klinken, Larissa Boersma, Floortje van den Akker, Anh-Khoa Tran, Mats van Klinken, Lex Colmbijn

Een rockmusical door Paul Scott Goodman
Gebaseerd op het boek van Jay McInerney
Nederlandse bewerking en regie: Daniël Cohen
Muzikale leiding: Erik Vlasblom
Choreografie: Peter van Dosselaer
Correpetitor: Koos van den Brekel

Band: Jelle van Besouw (gitaar1), Ricardo de Wolff (gitaar 2), Mattia Matranga (basgitaar), Hans Raaijmakers (drums), Koos van den Brekel (piano) en Erik Vlasblom (toetsen)

Meer informatie over de Fontys Hogeschool muziektheater en musicaltheater vind je hier.