Goedemorgen Theaterproducties brengt in het seizoen 2024/2025 Eiffelde musical naar de Nederlandse theaters. Deze nieuwe en originele musical neemt het publiek mee in het ontroerende verhaal van de familie Eiffel tijdens de bouw van de beroemde Eiffeltoren in Parijs. Na het eerdere succes van Checkpoint Charlie wordt dit de tweede reizende musical van Goedemorgen Theaterproducties.

“Afgelopen seizoen hebben wij met Checkpoint Charlie in de theaters gestaan. Ik vond het ontzettend bijzonder om met zo’n mooie reizende productie te starten als producent. Ik ben echt super trots dat wij nu met ons team weer een nieuwe Nederlandse musical naar de theaters mogen brengen. Het verhaal over de familie Eiffel is intrigerend en qua thematiek herkenbaar voor velen, dus ik kan niet wachten om dit aan Nederland te laten zien,” aldus producent Fons van Rongen.

Goedemorgen Theaterproducties is op zoek naar diverse acteurs (M/V/X) voor zowel hoofdrollen als ensembleposities in Eiffel, de musical. De producent nodigt kandidaten van elke etniciteit uit om zich aan te melden voor de audities. Er is tevens de mogelijkheid om tijdens deze productie stage te lopen. Acteurs kunnen zich aanmelden via de website van Goedemorgen Theaterproducties.

Eiffel

Parijs was eind 19e eeuw het middelpunt van de wereld, voor zowel kunst, wetenschap als techniek. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd droomt Gustave Eiffel van een nieuw project. Hij hoopt iets te maken waardoor de wereld hem zal zien. 

Zijn dochter Claire, is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich in zijn werk begraaft. Om hem in Parijs te houden wijst ze hem op een ontwerpwedstrijd en zijn droom krijgt vorm. 

Angstige en verwonderde Parijzenaren richten hun ogen op de Wereldtentoonstelling waar Gustave aan de Franse horizon een technisch wonder van 300 meter staal laat verrijzen. Eiffel, de musical vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst. Met je blik altijd op de top gericht, zie je dan nog wel wie er naast je staat?

Praktische informatie

Voor meer informatie en aanmelding voor de audities, bezoek de website van Goedemorgen Theaterproducties: www.goedemorgentheaterproducties.nl.